26 / 04 / 2024

Ege'de acilen kentsel dönüşüme başlanmalı!

Ege'de acilen kentsel dönüşüme başlanmalı!

Son günlerde Ege Bölgesi'nde depremlerin sıklıkla hissedildiğini belirten Necip Nasır, kentsel dönüşüm konusunda bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini söyledi...



MÜTEAHHİTLER Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, Ege'deki mevcut konut stoğunun depreme dayanıklı olmadığını söyledi. Nasır, kentsel dönüşüm konusunda harekete geçmek için beklenecek vakit olmadığım vurguladı. 


Deprem kuşağında yer alan İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu hatırlatan Necip Nasır, hem sağlıklı bina stoğunu sağlamMODERN GECE KONDULAR OLMASIN Eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmanın, sadece depreme karşı dayanıklılığı artıracağım, fakat kenti bir beton yığınına çevireceğini belirten Necip Nasır, "Bizim amacımız gecekondu dönüşümü yapmak değil. Bizden somaki nesillere daha yaşanabilir bir  İzmir  bırakmak istiyoruz. Özellikle kent merkezinde dönüşüme ihtiyaç var. İzmir'deki 12 ilçeden müteahhit ve işadamları demek başkanlarını MÜFED çatısı altında topladık. İzmirli müteahhitler olarak, kentsel dönüşüm konusunda aktif rol oynamak istiyoruz" diye konuştu. 

kentsel donuşum laştıracak hem de kenti yaşanabilir hale getirecek 6306 Sayılı kentsel dönüşüm yasasının daha da önem kazandığını kaydetti. İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda tek sorunun, plan eksikliği olduğunu savunan Necip Nasır, şu ifadeleri kullandı: "Eğer ilçeler, büyükşehir ile birlikte ada bazında planlar r yaparsa 10 yıl içinde İzmir dünya kenti haline gelir. Ama planlama yapılmazsa biz sektörün dinamikleri olarak harekete geçeriz. Bu durumda da İzmir belki sağlıklı ve depreme dayanıklı konutlara sahip olur ancak, beton yığınına ve çarpık bir kente dönüşebilir. İzmirli müteahhitler yeni arsa bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Mevcut arsa fiyatlarının ise yüksek olması konut fiyatlannı da yükseltiyor." Beyin göçünü engelleyelim İzmir'in dünya kenti olması için en büyük sorunun, koordinasyon eksikliği olduğunu söyleyen Necip Nasır, bütün kent aktörlerinin İzmir için birlikte hareket etmelerinin önemine değinerek, şöyle devam etti: "İzmir hakettiği konuma getirildiğinde, yetişen çocuklarımız İzmir dışına gitmek zorunda kalmayacak ve İzmir'den beyin göçü engellenecektir." 



YAKLAŞİK 20 yıldır İzmir'de prestijli konut projelerine imza atan Egesel inşaat, gerek inşaat kalitesi gerekse konforu on planda tutan tasarım ve uygulamalarıyla konut sahibi olmak isteyenlere yeni bir yaşam biçimi sunuyor. Egesel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şahin. 

20 yıl önce sadece bina değil, değer yaratmak için yola çıktıklarını ve buğun istikrarlı ve deneyimli biı ekiple kalite çıtasını yükselttiklerini söyledi. 


Gerçekleştirdikleri tüm projelerde kalite ve müşteri memnu niyetini her zaman ön planda tuttuklarını vurgulayan Şahin, "İyi bir taş ustası olan babam Ali Şahinden edindiğim çok önemli dersler var. Bana 'Para dipsiz bir kuyudur. Kazanmanın sonu yok. Değerlerinden asla vazgeçme' derdi. Ben de hem kişisel olarak hem de, Egesel inşaat olarak her zaman bu söze uygun davrandım. Çalışma arkadaşlarımı kendi ailemden kabul ettim. Onlar da yaşama geçildiğimiz her projeyi kendilerininmiş gibi benimsedi. 

Bizim başarımızın sırrı, sorumluluk anlayışıyla, hareket etmek, işimizi sevmek ve insanlaıı önemsemekten geçiyoı" diye konuştu.


Hürriyet Ege


Geri Dön