20 / 04 / 2024

Ege’de müstakil evlere talep arttı!

Ege’de müstakil evlere talep arttı!

Koronavirüs salgını sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasağıyla beraber vatandaşların aradığı ev tipinde de değişiklikler meydana geldi. Salgın sürecini büyükşehirlerin dışında geçirmek isteyenler, küçük şehirlerde kira fiyatlarında artış yaşanmasına sebep oldu...



Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com, koronavirüs salgınının etkilerinin görülmeye başladığı 11 Mart tarihi öncesi ve sonrasındaki dönemlerde gayrimenkul satış ve kirala tutarlarındaki değişimleri analiz etti.

Milliyet'te yer alan habere göre; yazlık ve yayla evi şeklinde olan müstakil ikincil konuta olan talebin arttığı belirtildi. Bu tipte konutların bulunduğu büyükşehirler dışındaki kentlerde fiyat artışının taleple doğru orantılı olarak arttığı tespit edildi.

Ege’de müstakil evlere talep arttı!

Kirada Balıkesir

Müstakil konutların satış ve kira fiyatındaki artışların tüm konutları geride bıraktığına dikkat çeken Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Bu durum talep edilen konut satış ve kira değerlerinde artışa sebep oldu Önümüzdeki dönemde bu fiyat artışının dengeye oturacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

Müstakil konutlarda satış bedellerinde Denizli’de yüzde 35, Muğla’da yüzde 20, İzmir’de yüzde 15, Balıkesir’de yüzde 12 ve Aydın’da yüzde 11 artış yaşandı. Kira bedellerindeki artış oranları da tüm konut kiralarından yüksek olarak kaydedildi. Balıkesir’de yüzde 32, İzmir’de yüzde 17, Muğla’da yüzde 7 ve Aydın’da yüzde 5 artış gözlendi. 

En fazla yetki belgesi İzmirli emlakçılarda!

Koronavirüs İzmir'de gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Salgın sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?


Geri Dön