24 / 04 / 2024

Ege'deki hareketliliğin sebebi inşaat sektörü!

Ege'deki hareketliliğin sebebi inşaat sektörü!

EGE'yi son yıllarda hızla yükselen en önemli değerlerin başında kuşkusuz gayrimenkul sektörü geliyor. İzmir başta olmak üzere, ardı ardına konut, rezidans, AVM, iş merkezi ve otel yatırımlarının temelleri atılıyor.



EGE'yi son yıllarda hızla yükselen en önemli değerlerin başında hiç kuşkusuz gayrimenkul sektörü geliyor.  İzmir  başta olmak üzere, ardı ardına konut, rezidans, AVM, iş merkezi ve otel yatırımlarının temelleri atılıyor. Milyon dolarlık yeni projeler açıklanıyor. Bölgede bir yandan kıpırdanma, bir yandan da hareketliliği daha da artıracak gelişmeler yaşanıyor. Mutekabiliyet ve kentsel dönüşüm yasalarıyla Ege'deki 5 kentin büyukşehir olması inşaat sektörünü kamçılayan unsurların sadece birkaçı... 



Kıyasıya rekabet başlıyor Uzun suredir sessizliğini kor uyan sektör, özellikle son beş yılda gaza basmış durumda. Hal böyle olunca da istanbullu fumaların gündeminin ilk sırasında izmir ve Ege var. Bölge fü maları, pastadan şehir dışından geleceklere pay kaptırmamak adı na guç birliği çağrılan yapmaya başladı Kentlerin yeniden inşaa edildiği bu donemde, gelecek 10 yılın Ege'sini yaratmak isteyen firmalar da sahadaki yerlerini almak için sıkı mücadelede. 




10 YILDA 16 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

İzmir de, Yeni Kent Merkezi' olarak adlandırılan ve gökdelenler bölgesi' olarak nitelendirilen Salhane-Turan arasındaki 550 hektarlık alanda büyük hareket yaşanıyor 10 yıkla bu alanda planlanan projelerin tamamlanmasıyla,16 milyar dolarlık yatırım tahmin ediliyor Bu bölgede yaklaşık 100 milyon dolardan başlayan çok sayıda yapı projesi yeri alıyor. Tariş, Sabana Grubu. Altınbaşak, Kula Mensucat, Küçükbay Gruba Teklen Torunlar Gıda Petrol Ofisi, Doğan, Doğuş, Sur Yapı ve Hayat Kimya gibi kuruluşların değerli arazilerinde ses getirecek yapılar yükselecek Birçok firmanın gözünü çevirdiği İzmir, yabana onların gündeminde. Avrupa ve Amerika nın yanı sıra Körfez ülkelerinden bazı inşaat firmalarının da İzmir'de partner arayışında olduğu biliniyor. 



HIZLA YÜKSELİYOR 

İş Bankasından Sirgelı Kavşağı'ndakı 18 bin 392 metrekarelik araziyi devralan İş Gayrimenkul Yatırını Ortaklığı'nın konut, ev-ofis ve alışveriş merkezini içeren karma fonksiyonlu Ege Perla'nın inşaatı hızla sürüyor. Onu nıuzdeki yıl tamamlanması beklenen EgePerla. 150 milyon dolarlık yatııını tutauna sahip. 


izmir başta olmak üzere Ege'de ciddi hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketliliğin en yoğun olduğu alanların başmda ise inşaat sektörü geliyor.



HAREKETLİ BÖLGE 

Yine aynı bölgede Tekfen Emlak Geliştirme Grubu ve Rönesans Alışveriş Merkezleri ortaklığıyla yapılacak olan 'İzmir Karma Kullanım Projesi'nin de yakında başlaması bekleniyor. 40 bin metrekarelik arsada rezidans, AVM ve home-ofis fonksiyonlarından oluşan projenin yatırım tutan 456 milyon dolar. Kısa süre once açılan Optimum Outlet'le izmir'e giren Rönesans Holding, bu yü Turan ve Bayraklı'da AVM konut ve iş merkezinden oluşan iki projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor. Turan da Doğan Holding le, Bayraklı da ise Tekfenle hareket edecek olan Rönesans'ın iki proje için yaklaşık 400 milyon dolar yatırım yapması bekleniyor. 


AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Folkart İzmir Bayraklı'da Avrupa'nın en yüksek kulelerini tamamladı. 200 er metre yüksekliğinde ve 40'ar katlı iki kuleden oluşan Folkart Towers'ta yaşam başladı. 2006'da izmir'de çalışmaya başlayan Folkart bugüne kadar 700 nülyon lira yatırım yaptı. Önümüzdeki yü sonuna kadarsa bu miktarı 1,5 milyar liraya çıkarmayı hedefleyen firma, şimdi de Avrupa'nın en uzun kulesini inşa edecek. Yıl sonuna doğru temelinin atüması beklenen 370 metrelik kule. 75 kattan oluşacak.



AÇ KAPA AVM

Son dönemde İzmir de fark yaratan yatırımlarıyla dikkat çeken bir diğer kuruluş da Kavuklar...  Ankara  Caddesi'ndeki Bayraklı Tower 'ın ardından çalışmalarına hız veren firma, şu anda Türkiye'nin üzeri açılır kapanır en büyük AVM sinin de yer alacağı Point Bornova'yla yoluna devam ediyor ve yıl sonunda açılış planlanıyor AVM'nin yanı sıra projede. 3 kuleden oluşan bin 100 konut yer alıyor. Firmanın kentin farklı noktalarında da bu yıl başlayacağı ve ses getirecek projeleri bulunuyor.




EGE'DE SON DURUM 

İzmir'de yaşanan hareketlilik kadar olmasa da Manisa. Denizli, Aydın başta olmak üzere diğer Ege illerinde de site bazit konut projeleri yaygınlaşıyor. Özellikle Denizli, Aydın. Manisa. Balıkesir ve Muğla'nın büyükşehit olmasıyla, konuttaki hareketliliğin daha da artacağım söylemek mümkün. Yeni planlamalarla bu 5 kent yeniden inşa edilecek. Bornova Bayraklı. Çiğli Karşıyaka ve Balçova Narlıdere aksında önemli bir hareketliliğin yaşandığı inşaat sektöründe ayrıca, Izka. Soyak. Gözde Guruba Ontan İnşaat. Çlmentaş şirketlerin den Yapıtek, yatır ımcılığımn ESBAŞ üstlendiği Yüksek Vadi Evleri. Akşatı Yapı. Yucesoy Mühendislik. Megapol Group. Ege Birlik inşaat. West Orion Group, Yunusoğlu inşaat. Atek Yapı, Gergul inşaat. Avcı. Aydemir, Miller Yapı. Katar inşaat Adnan Kılıçoğlu, Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı. Ancın inşaat ve Ege Koop gibi bir çok firma da Ege'de konut alanında ciddi projeleri dikkat çekiyor. 


Hürriyet Ege Ek


Geri Dön