25 / 04 / 2024

Ekmek ve et fiyatlarıyla ilgili taahhüt açıklaması! 2023'e kadar sürecek! İşte detaylar...

Ekmek ve et fiyatlarıyla ilgili taahhüt açıklaması! 2023'e kadar sürecek! İşte detaylar...

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, “un ve yem regülasyonu” yürütebilmek için 411 un işletmesiyle taahhütleri alarak regülasyon programı yaptıklarını söyledi. İşte programın detayları...



Milliyet’te yer alan habere göre Güldal, buğday, arpa ve mısırda Türkiye’nin ihtiyacı kadar tedariklerin sağlandığını ve arz eksikliğinin giderildiğini kaydederken, şimdi 2022 hasat döneminin başladığı günlerde olduğumuzu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

¨Hasat şu zamanlarda yaklaşık yüzde 17-18 seviyelerinde. Rekolteye bakıldığında uzun yıllar ortalamasının bir miktar altında olsa da, önceki yıla göre daha iyi bir verimlilik olduğunu görebiliyoruz. Buğdayda 19,5 milyon ton seviyelerinde rekolte tahmini, arpada ise rekor bir arpa istihsali belirlendi.¨

Ekmek ve et fiyatlarıyla ilgili taahhüt açıklaması! 2023 e kadar sürecek! İşte detaylar...

PRİM ÖDEMESİ EKİMDE YAPILACAK

Ahmet Güldal, 2022’deki alım fiyatlarının açıklandığına dikkat çekerek, “6 bin 50 TL sert ekmeklik buğdayda, 5 bin 500 TL arpada fiyat açıklanmış oldu. Fakat tüm yoğunluğumuzu, özellikle de piyasa regülasyonu için kullanacağımız stokları kendi üreticimizden ve iç piyasadan takviye etmeyi amaçladığımız için ekmeklik buğdayda, makarnalık buğdayda bin TL’lik, arpada da 500 TL’lik hububat alım primi ödenmesi yapacağız¨ ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön