26 / 04 / 2024

Ekmek ve et fiyatlarıyla ilgili taahhüt açıklaması! 2023'e kadar sürecek! İşte detaylar...

Ekmek ve et fiyatlarıyla ilgili taahhüt açıklaması! 2023'e kadar sürecek! İşte detaylar...

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, “un ve yem regülasyonu” yürütebilmek için 411 un işletmesiyle taahhütleri alarak regülasyon programı yaptıklarını söyledi. İşte programın detayları...



Hasat döneminin bitimiyle bu primlerin ödenmesinin planlandığını söyleyen Güldal, yürüttükleri un regülasyonuna ilişkin şunları söyledi:

“Tüm Türkiye’deki un sanayicilerine, 2021 yılında piyasa fiyatlarının yüzde 30-40 daha altında fiyatlarla ekmeklik buğday satışı yaptık. Fakat karşılığında taahhüt aldık. Eylül ayından itibaren 9 ay süreyle mayıs ayına kadar yaklaşık 4 milyon ton buğdayın ekmeklik una çevrilip de fırıncı esnafımıza ve ekmek üreticilerimize ulaşmasını sağladık. Ekmek fiyatlarındaki yükselişi frenlemeye çalıştık.

Bu uygulamanın her ne kadar yeni hasat döneminde biteceğini planladıysak da yaz dönemi hasat dönemi olmasına rağmen enflasyon etkisini bertaraf etmek ve ekmek fiyatlarına yansımasını azaltmak için un regülasyonunun kesintisiz devam etmesini öngörüyoruz. Bu amaçla yeni bir çalışma başlattık, 411 un işletmesiyle taahhütleri alarak şu anda un regülasyonu programı yaptık. Mayıs 2023’e kadar devam edecek şekilde planlandı.”

Ekmeğe gelen zamlardan sonra vatandaş ucuz ekmek için yine kuyruğa girdi

Tahıl ambarı olarak bilinen ilde ekmeğe yüzde 40 zam yapıldı!

Ekmeğe üç ayda ikinci zam geldi! Ekmek ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön