27 / 04 / 2024

Ekmekten sonra simide de mi zam geldi? İşte detaylar!

Ekmekten sonra simide de mi zam geldi? İşte detaylar!

Ekmeğe yapılan son zamdan sonra simide de mi zam geldi? sorusu yanıtını arıyor. İşte detaylar!



SİMİT FİYATLARINA ZAM MI GELDİ?

Sputnik’e konuşan  Ankara  Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlara Odası Başkanı Savaş Delibaş, artan maliyetlerin simit fiyatlarına da yansıdığını söyledi. Delibaş, “Aşırı artan maliyetler yüzünden şu durumda 4 TL'den satılan 90 gram simit fiyatının artışı için talepte bulunmuştuk. Tüm maliyetler artarken biz kafamıza göre artışa gitmiyoruz. Bağlı bulunduğumuz üst kuruluşların bu zammı onaylamasını istiyorduk ve bu talebimiz onaylandı ve biz şimdi resmi yazıyı bekliyoruz. Yazının gelmesi ile birlikte bu hafta sonundan başlayarak simit fiyatı artacak” şeklinde açıklamada bulundu.

SİMİDE 2 LİRA ZAM YOLDA!

Girdi maliyetlerindeki artış ile birlikte esnafın zor durumda olduğunu dile getiren Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlara Odası Başkanı Savaş Delibaş, “Simit için kullanılan ham madde fiyatlarına her geçen gün zam yapılmaktadır. Kiralar da aldı başını gidiyor. Asgari ücrete yıl içinde iki defa zam yapıldı. Bununla birlikte işçi maliyetleri aynı oranda artış gösterdi. Doğalgaz ve elektrik fiyatları yükseldi. Biz zam talep ettik ama bu talebimiz onaylanıncaya kadar maliyetlerimiz yeniden artmaya devam ediyor.  Şimdi de simit 5 TL olacak. Bazı esnaf 6 TL’den simit satıyor. Maliyetleri karşılamada zorlanıyoruz” diye konuştu.

EKMEĞE NE KADAR ZAM GELMİŞTİ? GÜNCEL EKMEK FİYATI

Vatandaşların uygun fiyatlar gerekçesi ile büyük oranda tercih ettiği halk ekmeğe, 3 büyükşehirde zam geldi. İlk olarak Ankara'da yapılan halk ekmek zammının ardından İstanbul ve İzmir'e de ekmeğe zam geldi. Ankara Halk Ekmek tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, başkentte 2 TL'den satılan ekmeğin fiyatının bundan böyle 3 TL olacağı belirtildi. Ankara'da alınan yüzde 50 zam kararının ardından İstanbul ve İzmir'de de Halk Ekmek fiyatının artacağı öğrenildi. Üç büyükşehirde de 8 Ağustos tarihinden itibaren ekmeğe zam yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şirketi olan İstanbul Halk Ekmek’in (İHE) Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, halk ekmek fiyatının bugün yani 9 Ağustos Salı gününden itibariyle 3 lira olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kesin talimat: Fiyatları indirin!

Kira davalarına yeni şart geldi! O olmadan artık davalar görülmeyecek!

Altını olanlar temkinli davransın! İşte o kritik tarihte olacaklar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön