19 / 04 / 2024

Eko İnşaat'ın iflası istendi!

Eko İnşaat'ın iflası istendi!

Yarım asırdır aktif halde iş yapan Türkiye’de en büyük müteahhitlik firmalarından biri olan Eko İnşaat’ın iflası istendi.



Türkiye’nin en büyük müteahhitlik firmalarından biri olan Eko İnşaat’ın iflası istendi. Eko İnşaat ve Tic. A.Ş. ve grup şirketi Prekons İnşaat San. ve Tic. A.Ş.’ye karşı iflas davası  Ankara  3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde Arap Türk Bankası A.Ş.’nin (A&T Bank) tarafından açıldı. Şirket avukatları, Ankara İcra Müdürlüğü’nde açılan takibe itiraz etti ancak banka avukatı ise bu kez itirazın iptali ve şirketin iflası talebi ile dava açtı.


Eko İnşaat’ın, yurtiçi ve yurtdışı onlarca büyük projede imzası bulunuyor. NATO’nun Türkiye’deki bir çok tesisi de yine Eko İnşaat tarafından yapıldı.


2017 Temmuz başında açılan dava dosyasından edinilen bilgilere göre, anılan davanın açılmasına neden olan sürecin başında ise, nakde dönen 17 milyon 278 bin TL’lik bir teminat mektubu yer aldı.


Ankara Ticaret Mahkemesi’nde açılan davaya, Eko İnşaat ve Prekons İnşaat adına henüz bir savunmanın sunulmadığı anlaşıldı. Dava dosyasında yer alan bilgilere göre Eko İnşaat’a karşı başka firmaların da icra takibi başlattıkları belirtildi.


Yarım Asrı devirdi

Yarım asırdır sektörde aktif olarak görev alan Eko İnşaat müteahitlik sektöründe Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri konumunda. 


Eko İnşaat daha önce  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı, Bodrum Milas Havaalanı, Sabiha Gökçen Havaalanı 'nı üstlendi. 


Eko İnşaat Konya, Kayseri, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Bandırma, Akhisar, Muş, Batman ve Merzifon’daki askeri havaalanlarını da üstlendi. 


Hürriyet


Geri Dön