28 / 03 / 2024

Ekonominin nabzı alışveriş merkezlerinde atıyor

Ekonominin nabzı alışveriş merkezlerinde atıyor

Antares Alışveriş Merkezi'nin müdürlüğüne getirilen Çiğdem Gönen AVM'lerin ekonominin nabzını tutan merkezler olduğuunu belirtti



AVM sektöründe pek çok deneyimi bulunan ve Antares Alışveriş Merkezi'nin müdürlüğü görevini üstlenen Çiğdem Gönen AVM'lerin ekonominin nabzını tutan merkezler olduğuna dikkat çekti. Gönen, "AVM'ler, tüketicinin ekonomiden direkt olarak etkilendiği ve bu etkilenmenin sonuçlarını kolaylıkla alabildiğiniz noktalar" dedi. Antares Alışveriş Merkezi'nin müdürlüğüne getirilen Çiğdem Gönen AVM'lerin ekonominin nabzını tutan merkezler olduğuunu belirtti.

Gönen, çalışmalarını ve AVM sektörünün içinde bulunduğu durumu  Ankara  Hürriyet'e anlattı. Gönen, şunları söyledi:

"AVM'ler, tüketicinin ekonomiden direkt etkilendiği ve bu etkilenmenin sonuçlarını kolaylıkla alabildiğiniz noktalar. Ankara genelinde inşaatı devam eden AVM'lerin de açılmasıyla beraber, her bin kişiye düşen toplam kiralanabilir alan 244 metrekareye çıkacak. Bu rakam, Avrupa'da 200 metrekare. Sene sonunda Avrupa'daki ortalamanın üstüne çıkılacak. Zaman içinde, sektördeki yatırımların doğru yatırımlar olup olmadığını gözlemleme fırsatı buluyoruz. AVM'ler bundan sonraki süreçte piyasada daha çok yerel olarak bulunacak gibi görünüyor."

İstihdam sağlıyor
Antares'te 183 mağazamız, 2 bin 500 çalışanımız var. AVM'ler açılmış olduğu bölgeye istihdam imkanı sunuyor. Bu da ekonomiye artı olarak yansıyor. Kriz döneminde Antares için çok büyük bir etkilenme olmadı. Cirolarımızda yüzde 28 oranında bir artış oldu. Ziyaretçi girişlerimiz Nisan ayı itibariyle 1 milyon 150 bine ulaştı. Geçen seneyle kıyasladığımızda yüzde 60 oranında bir artış var. Bunu, Antares'in kendini konumlandırmasına bağlıyoruz.

Doğru iletişim
Antares, geçen süre zarfında yaptığımız pazarlama aktivitleriyle beraber konumlandırmasını farklılaştırdı. Hedef kitlemizle doğru iletişim kurduğumuzu düşünüyoruz. AVM'lerin sektörde tutunabilmesi için kitleyle iletişimini doğru kurması gerekiyor. Hedef kitlenizi doğru analiz edip, onların beklentilerini doğru karşılayabiliyor olmanız en önemli unsur. Dünyada bilinirliği yüksek firmalarla çalışmak da planlarımız arasında. Türkiye'nin en büyük bowling salonu, Ankara'nın en büyük sinema salonu Antares'te. Bunlar, bir yaşam kompleksini tamamlayıcı unsurlar. Açık hava restoranlarının, çocuk eğlence merkezinin bulunması da bize katma değer sağlıyor."

Müşterilerimiz ödüllendirilecek
"Antares'te sosyal ve kültürel anlamda yenilikler yapmayı planlıyoruz. Eylül ayında CSO ile bir konser planlaması yapıyoruz. Müşterilerimizin alışverişlerinin ödüllendirilmesi anlamında da bazı yenilikler yapacağız. Bunun ilk adımı Antares Kart olacak. Bu kartla alışveriş karşılığında müşterilerimiz bazı hediyeler, puanlar kazanma şansını yakalayacak. Çocuk nüfuslu bir kitleye de hitap ediyoruz. Dolayısıyla çocuklara yönelik projelerimiz yoğun olarak devam ediyor. Sosyal içerikli projelerimiz, sabah sporu etkinliğimiz ve özel gün projelerimiz var. Bunun yanında açık hava etkinlikleri de düzenliyoruz. Birinci yılımızda düzenlediğimiz etkinlikle, 21 Haziran'a kadar alışveriş yapan ziyaretçilerimiz, bir Audi Q5'in yanı sıra bir LCD televizyon ve diz üstü bilgisayar kazanma şansı yakalayacak."

Antares'e genç müdür
Genç yaşına bankacılık, finans, turizm ve son yıllarda AVM olmak üzere farklı sektörlerde pek çok iş deneyimi sığdıran Gönen, üç ayın personeli seçildiği Sheraton Hotel&Towers'daki iş deneyiminin ardından, 2002 yılında Armada Alışveriş Merkezi'nin açılmasıyla birlikte AVM sektörüne adım attı. Jones Lang Lasalle kadrosu ile Antares AVM'nin pazarlama koordinatörlüğünü üstlenen Gönen, Mayıs ayında Antares AVM Merkez Müdürlüğü görevine atandı.
Hande Başpınar/Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Alışveriş cirosu Nisan'da yüzde 9 arttı

Alışveriş merkezlerinin Nisan ayı cirolarının geçen yıla göre yüzde 4, Mart ayına göre ise yüzde 9 oranında arttığını bildirdi. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) verilerine göre, geçen yılın aynı dönemine göre AVM'lerin Nisan ayı cirolarının geçen yıla oranla yüzde 4, Mart ayına göre ise yüzde 9 arttı. Anadolu'daki AVM ziyaretçi sayıları ise 2008 Nisan ayına göre yüzde 7 yükseldi.

Gazete Habertürk


Geri Dön