25 / 04 / 2024

Ekonomistlerden enflasyona ilişkin ilginç tespit: Enflasyonun yüzde 45’in altına düşmesi çok düşük olasılık!

Ekonomistlerden enflasyona ilişkin ilginç tespit: Enflasyonun yüzde 45’in altına düşmesi çok düşük olasılık!

Ekonomistler bugün açıklanan enflasyon verilerini değerlendirdi. Ocak ayında enflasyon son 11 ayın en düşük seviyesine gerilerken, ekonomistler enflasyonun bundan sonraki seyrine ilişkin tahminlerini paylaştı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayında Tüketici Fiyatları Endeksi’ni (TÜFE) yüzde 6,65, Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi’ni (ÜFE) yüzde 4,15 olarak gerçekleştiğini bildirdi. Buna göre; yıllık bazda TÜFE yüzde 57,68’e, ÜFE ise yüzde 86,41’e gerilemiş oldu.

Ekonomistlerden enflasyona ilişkin ilginç tespit: Enflasyonun yüzde 45’in altına düşmesi çok düşük olasılık!

Enflasyon verilerini değerlendiren Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ekonomist Doç. Dr. Atilla Çifter, aylık fiyatlarda yüksek artışa rağmen hem tüketici hem de üretici enflasyonunda yıllık olarak gerilemesinin baz etkisi nedeniyle gerçekleştiğini savundu. Çifter, ancak yıllık enflasyon oranının yüzde 45’in altına inmesinin düşük olasılık olduğunu ileri sürdü.

Ekonomimanset.com internet sitesinde yer alan habere göre, Çifter, İTO’nun ocak ayında İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksini aylık yüzde 5,94, Toptan Eşya Fiyat Endeksi’ni ise aylık 5,53 olarak  açıkladığını hatırlattı.  Çifter, aylık fiyatlardaki yüksek artışa karşın hem tüketici hem de üretici enflasyonunda yıllık bazdaki gerilemenin baz etkisi nedeniyle gerçekleştiğini savundu. Çifter, yıllık gerileme devam etse de yıllık enflasyonun yüzde 45 altına çekilme olasılığının düşük olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön