16 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki! İşte o açıklamalar....

Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki! İşte o açıklamalar....

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki geldi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklamaları...



İmamoğlu, bu tarihten sonra artık bu yapıların BB'nin mülkü olduğuna ve sözleşmeye esas tüm ödemelerin ya da ilişkilerin de İBB tarafından sürdürüldüğüne dikkat çekti. 

"Bir kere altını çizelim, burası 2012 yılında bitirilmesi beklenen ve istenen bir proje. Protokol bu şekilde, sözleşmenin 2. ve 9. maddeleri şartnamedeki ilgili maddeler de açık olarak 3 yıl içerisinde bitirilip başlaması gereken restorasyon süreci, tamamlanmış olması gerekirken ne yazık ki 13 yıldır burası herhangi bir bitişi bırakın, durdurulmuş yanlış imalatların olduğu sıkıntılı bir sürecin içerisine dahil olmuştur" diye konuşan Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un her noktasına, İstanbul halkına ait her yere sahip çıktıkları gibi göreve geldikleri ilk andan itibaren bu yapılara sahip çıkan bir yönetim olduklarının altını çizdi. 

Ekrem İmamoğlu ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki! İşte o açıklamalar.... 

Milliyet'in aktardığına göre; Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili açıklamalarını, "Defalarca kendi binasına girmeye çalışan belediye çalışanları içeri alınmadı. Her defasında kolluk güçleri belediyemiz çalışanlarının binaya girişlerini engelledi. Hatta artık böyle güç kullanılırcasına engellemeye gayret etti. Bu süreçlerin tamamı tutanaklarda video kayıtları şeklinde var. İşgale uğramış, zarara uğratılan ve zarar verilen binamıza İBB mülk sahibi olarak alınmıyor" ifadelerini kullanarak sürdürdü ve sözleşmenin feshedildiği Aralık'tan bu güne ne içeri girebildiklerini, ne de binayı teslim alabildiklerini dile getirdi. 

İmamoğlu, yapılar hakkındaki Valilik kararlarıyla ilgili olarak da konuştu ve "Son perde şu, İBB'ye yazı yazılıyor. Valilik tarafından ama nerden başlıyor bu komik tiyatro Şehircilik Bakanlığı'ndan, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden başlıyor, İstanbul Valiliği'nden, Valilik ilgili kurumlarını ekinde tutarak, yazı yazıyor" diye konuştu. 


"Pazartesi'ye bir çağrı yapılıyor, iptal edilerek buradaki devir bu kurul marifetiyle İBB'nin mülkünü hazineye devretme girişimi. Nasıl bir kurul bu? İBB'den tek üye, karar verici yani valiliği hükmü altında oraya gelecek olan altı üye. Yani zaten karar altıya bir yazılmış, saat 14.00'te yazılmış. Binayı tamamen nasıl almayı planlıyorlar? Gasbederek" ifadelerini kullanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Arkadaşlarım yarın da o yapıya gidecekler. Bu toplantı yapılana kadar oraya giriş işlemleri ile ilgili mücadelesini yapacaklar. Pazartesi günü kurul toplantısını en güçlü şekilde bütün bürokrasi arkadaşlarım ve özellikle millet ittifakının grup başkanvekilleri sayın süreci valilikte bizzat gözlemleyeceklerdir" dedi. 

İstanbullulara müjde! Ağır derecede çürük binalar yıkılacak, kira yardımı 3 kat artacak! Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı!

Benzin ve motorine zam geliyor! Salı günü pompaya yansıyacak! Opet, BP, Total, PO, Shell 3 Eylül 2022 fiyat listesi

Emekli promosyonlarında zam depremi! Yapı Kredi, İş Bankası, Akbank, QNB, Garanti peş peşe duyurdu! Siz de hemen bakın!


Geri Dön