28 / 03 / 2024

Ekşisu Kaplıcalarının Temelleri Atıldı!

Ekşisu Kaplıcalarının Temelleri Atıldı!

Erzincan Belediyesi kaplıcaları yeniliyor. Bölgede 1 milyon 110bin TL’lik yatırım yapmayı planlayan Erzincan Belediyesi modern kapalı kabinler inşa edeceğini belirtti. Projede 12 yeni havuz planlanıyor.



Erzincan Belediyesi kaplıcaları yeniliyor. Bölgede 1 milyon 110 bin TL’lik yatırım yapmayı planlayan Erzincan Belediyesi modern kapalı kabinler inşa edeceğini belirtti.


Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un katılımı ile gerçekleştirilen temel atma törenine Belediye Meclis Üyeleri, belediye yöneticileri katıldı.


Temel atma töreninde bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Göreve geldiğimiz günden buyana halkımızın kaplıcalarla alakalı talepleri doğrultusunda bu tesisler için bir proje geliştirmeyi düşünüyorduk. Finansmanını belediyemiz öz kaynakları ve KUDAK kaynakları ile karşılayacağız. Yatırımın maliyeti 1 milyon 110 bin TL. Projede 12 yeni havuz yapılacak. Ayrıca havuzların suyunu ısıtmak için bir ısıtma deposu inşa edilecek. Jeotermal Suyun Debisi kaynaktan saniyede 60 Litre. Bu yüksek bir rakam.Bizler Ekşisu bölgesine yatırım yaparak bu alanı ülkemizin en güzel en modern mesire alanı yapmayı planlarken, hemen yanı başında kaplıcaları ihmal edemezdik. Üstü kapalı kabinler, duş ve tuvalet alanları ile bu bölge modern bir kimlikle ağustos ayı içinde hizmete sunulacak. Ayrıca karbondioksit gazını ayrıştırarak hem kabinlerde sağlık problemi yaşama ihtimalini ortadan kaldıracağız, hem de elde ettiğimiz karbondioksit gazı ile belediyemize ciddi bir gelir kaynağı temin etmiş olacağız.” dedi.


Daha sonra Başkan Başsoy ve beraberindekiler dualarla tesisin ilk betonunu attılar.



Hürriyet Yerel





Geri Dön