28 / 03 / 2024

El Maktum Türkiye'den vazgeçmedi sigortada büyüyecek

El Maktum Türkiye'den vazgeçmedi sigortada büyüyecek

İstanbul Levent'teki İETT arazisi için izin alamayan ve istediği burgu kuleyi yapamayan Dubai Şeyhi el Maktum Türkiye'de sigortacılıkta büyüyor



El Maktum'un yüzde 98.47'sine sahip olduğu Dubai Group Sigorta adıyla faaliyet gösteren şirketi, yılsonunda 80 milyon liralık prim üretimi hedefliyor. Bu ise sektörde yüzde 0.75'lik pay anlamına geliyor. Ancak, sigortacılık sektöründe yüzde 3 pazar payı bulunan şirketlerin ilk 10 içine girdiği düşünüldüğünde, sektördeki paylardan çok şirketin faaliyet alanı önem taşıyor. Dubai Sigorta, Hazine'den geçen faaliyet göstermek için izin almıştı. Şirket, kaza, sağlık, nakliyat, yangın ve kredi gibi branşlarda faaliyet gösteriyor.

Ortaklık istemedi
Sektörün önde gelenleri el Maktum'un sigorta sektörüne girişini, "Levent'te yapamadığı burgu kule  işinden sonra el Maktum Türkiye'ye küsmedi. Sigorta yatırımıyla finans sektörüne girdi" yorumunda bulundu.
Şirketin internet sitesinde de Türkiye'de sigorta yatırımıyla ilgili şu ifadeler yer alıyor:
"Dubai Group Sigorta şirketi, yabancı sermayenin sigorta sektörüne olan ilgisine bir örnek olmakla birlikte, önemli bir farklı özellik olarak, mevcut bir sigorta şirketine ortak ya da ana hissedar olarak katılımı değil, Türkiye'de yepyeni bir hayat dışı sigorta şirketinin oluşumunu ve işleyişini öngördüğü için kuruldu. Diğer bir ifadeyle sektöre yepyeni bir özkaynak girişi sağlayarak ilave sigorta kapasitesi yaratacaktır."
Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunan Dubai Sigorta'nın 200'ün üzerinde acentesi var. Şirketin genel müdürlüğünü Ray Sigorta'nın eski genel müdürü Çetin Alanya yapıyor.

ŞİRKETİN ORTAKLIK YAPISI
Ortak adı Oran (%)
Dubai Insurance Group L.L.C. 98.47
Abdulrazak M. Abdulla Ali Aljassim 0.01
Fareed Lutfi Ali Hussain Harmouzi 0.01
Mehmet Aydoğdu 0.01
Çetin Alanya 1.5
Ayfer Yıldız/Milliyet


Geri Dön