27 / 04 / 2024

Elazığ Şehir Hastanesi tanıtıldı!

Elazığ Şehir Hastanesi tanıtıldı!

Elazığ Sağlık Müdürü Cahit Polat, Sağlık Bakanlığınca kentte kurulan Şehit Polis Fethi Sekin Şehir Hastanesinin günlük 6 bin civarında hastaya hizmet verdiğini açıkladı. 



Sağlık Bakanlığınca 2003'te uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Projesinin ikinci fazını oluşturan şehir hastanelerinin altıncısı olarak Elazığ'da kurulan Şehit Polis Fethi Sekin Şehir Hastanesi, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Elazığ Sağlık Müdürü Polat, toplantıda yaptığı sunumda, 1 Ağustos itibarıyla hizmet vermeye başlayan şehir hastanesinin 7 yıldızlı otel konforunda olduğunu dile getirdi.

Hastaneye kurulduğu günden bu yana büyük bir ilgi olduğuna işaret eden Polat, "Şu anda günlük 6 bin civarında hasta geliyor. Bu sayı eski Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki hasta sayısı ile aynı. Açıldığımız günden bu yana 350'nin üzerinde ameliyat gerçekleştirdik. 370 civarında yatan hastamız var." dedi. 

Hastanenin 340 bin metrekare arsa üzerinde kurulu olduğunu, hastanenin 4 ayrı girişi bulunduğunu dile getiren Polat, bin 38 yatak kapasitesine sahip hastanede bunlardan 169'unun çift kişilik, diğerlerinin ise tek kişilik özel odalar olduğunu söyledi. 
 


Geri Dön