26 / 04 / 2024

Elazığ Yeni Camii restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı!

Elazığ Yeni Camii restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı!

1951 yılında ibadete açılan ve Elazığ’ın eski camilerinden biri olan Yeni Camii restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Rızaiye Mahallesi’nde bulunan Yeni Camii’de 2 yıldır süren restorasyon çalışmaları tamamlandı...




1951 yılında ibadete açılan ve Elazığ’ın eski camilerinden biri olan Yeni Camii restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.


Elazığ’ın merkeze bağlı Rızaiye Mahallesi’nde bulunan ve en eski camilerinden biri olma özelliği taşıyan Yeni Camii’de 2 yıldır süren restorasyon çalışmaları tamamlandı. Elazığ Yeni Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Avukat Ömer Faruk Budak, 2012 yılından beri sürdürülen restorasyon çalışmasının sonuna geldiklerini ifade etti. Budak, "Camimizin iç mekanını ibadete açtık. Şuan çevre düzenlemesi çalışmalarımız devam ediyor. Camimizin çevresinde ise güzel bir taziye evi, tuvalet, lavabo ile abdest alma yerlerinin düzenlemesini yapacağız. Bu konuda da vatandaşımızın yardımını talep ediyoruz. Camimizin iç ve dış restorasyonunda yapılacak en iyi çalışmayı yapmaya çalıştık. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Allah yardım edenlerin hayrını kabul etsin. Camimiz Elazığ’ın en eski camilerinden biridir. 1951 yılında inşa edilmiş. Harput’tan şehir buraya iner inmez bu cami yapılmış. Biz bu eseri bizden sonraki nesile aktarmayı düşündük. Genel istek de bu şekildeydi. Biz de camiyi aslına uygun restore ettik. Genelde Elazığ malzemesini kullandık. Dışarıda gördüğünüz kesme taşlar Elazığ’ın öz malı. İçeride ise hat sanatını ortaya çıkarmaya çalıştık. Ahşap ağırlıklı tavan yaptık. İnşallah yaptığımız bu işten Cenabı Allah razı olur. Yardım edenlere de çok teşekkür ediyoruz” dedi.


“63 YILLIK CAMİDE İLK RESTORASYON”


1951 yılından itibaren ibadete açık olan Yeni Camii’nin ilk kez bu kadar kapsamlı bir restorasyon çalışması gördüğünü aktaran Budak; “Camimizde ilk defa bu kadar ciddi anlamda bir restorasyon yapıldı. Dört duvarın dışında içi dışı, çatısı, minaresi tamamen elden geçti. Sağlamlığı konusunda da bilim adamlarının görüşü doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. Biz yardım konusunda gerekli ilgiyi gördüğümüzü düşünüyoruz. Halkımızın bu ilgisi biraz da çevre düzenlemesi konusunda devam ederse çok iyi olacak” şeklinde konuştu.



Milliyet


Geri Dön