23 / 04 / 2024

Elazığ'da depremzedeler için yaptırılan konutlar teslim edildi!

Elazığ'da depremzedeler için yaptırılan konutlar teslim edildi!

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde depremzedeler için yaptırılan son 48 konut daha sahiplerine teslim edildi. 2010 yılında birçok evin hasar gördüğü depremle ilgili daha öncede bin 100 konut yapılarak sahiplerine verilmişti.



Elazığ İl Afed Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde Kovancılar ilçesinde TOKİ’ye yaptırılan deprem konutlarının sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. Kura çekilmesinin ardından hak sahiplerine 2 bloktan oluşan 48 dairenin anahtarları verildi. Kovancılar Belediyesi Başkanı Hacı Akpınar, “2010 yılında ilçemizde talihsiz bir deprem olmuştur. Depremde birçok vatandaşımız canını kaybetmiş, mal kaybına uğramıştır. Güçlü devletimizin bu yaraları kısa sürede sardı. Özellikle hak sahiplerine bin 100 konut yapıldı. Son olarak yaklaşık 48 konutun yapıldı ve hak sahiplerine dağıtıldı. Bu devletin gücüdür” dedi.


2010 yılında Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Okçular köyü merkezli meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği, birçok evin hasar gördüğü depremle ilgili daha öncede bin 100 konut yapılarak sahiplerine verilmişti.


Milliyet


Haber Haberkent'te şöyle yer aldı;

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde depremzedeler için yaptırılan son 48 konut daha sahiplerine teslim edildi. Elazığ İl Afed Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde Kovancılar ilçesinde TOKİ'ye yaptırılan deprem konutlarının sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.  Kura çekilmesinin ardından hak sahiplerine 2 bloktan oluşan 48 dairenin anahtarları verildi. 


Haberkent



Geri Dön