25 / 04 / 2024

Elazığ'da Galeciler Sitesi inşa ediliyor!

Elazığ'da Galeciler Sitesi inşa ediliyor!

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Şehir trafiğinin rahatlaması amacıyla Galeciler Sitesi inşa çalışmalarına başladık, önümüzdeki günlerde hizmete sunacağız." dedi.



Harput Kültür Derneği tarafından Elazığ Belediyesi ve Keçiören Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen programa, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bürokratlar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. 

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde Pazar günü gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Başkan Yanılmaz, gurbette yaşayan Elazığlılarla bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 


"ELAZIĞ BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLACAKTIR" 


Elazığ'ın bölgesinde yıldızı parlayan, sürekli gelişen ve büyüyen bir şehir olması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, "Hizmetlerimiz ve attığımız adımlar, Elazığ'ı model alınan bir şehir haline getirdi. Biz çalıştık, Elazığ değişti ve güzelleşti" dedi. 

Göreve geldikleri ilk günden itibaren olumsuzlukları geri plana iterek, hep önlerine baktıklarını, şehri umutsuzluk ve çaresizlik girdabına kurban etmemek için çalıştıklarını dile getiren Başkan Yanılmaz, "Bakanlıklardan alınan destekler, tasarruflarımız ve hizmetlerimizdeki yerindelik, Elazığ Belediyesi'ni kredi notu yüksek ve itibarlı bir belediye haline getirdi" diye konuştu. 


"TASARRUFLARIMIZ YATIRIMA DÖNÜŞÜYOR 


Gerçekleştirdikleri icraatlar hakkında da bilgi veren Başkan Yanılmaz, "Bizler 5 yıl için planladığımız 23 projemizden, 20'sini daha birinci yılımızda hayata geçirdik. 

Hizmetlerimizi etik-estetik ve ekonomik ilkeleri üzerine inşa ettik. 2014 yılı içinde temizlik hizmet alım ihalesi başta olmak üzere bütün ihalelerde kazancımız tam 26 milyon 458 bin liradır. 26 milyon 458 bin lira ihalelerden tasarruf yaptık. Bu tasarruf neticesindeki kazancımızı Elazığ'a hizmet olarak harcıyoruz. 


Teknoloji devi ASELSAN ile bir protokol imzalayarak, ELBUS projemiz için çalışmalara başladık. Şehir trafiğinin rahatlaması amacıyla Galeciler Sitesi inşa çalışmalarına başladık, önümüzdeki günlerde hizmete sunacağız. Yeni bulvarları bir bir hizmete sunuyoruz. Asfalt seriminde bir yılda rekor kırarak, 760.356 metrekare asfalt serimi gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız da hız kesmeden devam ediyor" diye konuştu.

 

"ÇEVRE YATIRIMLARINI ÖN PLANDA TUTUYORUZ"


Hizmette çevre yatınmlanna büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Yanılmaz, "Çöp gazdan elektrik enerjisi elde etme projemizde sona gelindi. Yakında üretimin başlayacağı projede, cebimizden tek kuruş çıkmadan, üretilen enerjiden %35 alacağız. Bu bir Türkiye rekorudur. Yine nefes alan bir kent oluşturmak amacıyla şehrimizin yeşil dokusunu artırıyoruz. 

Bu doğrultuda bölge müdürlüklerini şehir dışına taşıyarak, rantı en yüksek bu alanları yeşil alan olarak, halkımızın hizmetine sunacağız. Yine 170 bin metre kare büyüklüğünde, Türkiye'nin sayılı parklarından biri olan ve içinde sadece %3,5 oranında beton yapının bulunduğu Kültür Park'ı çok yakında hizmete sunacağız" şeklinde konuştu. 


"BİZ ÇALIŞIYORUZ, ELAZIĞ GELİŞİYOR" 


Temizlik hizmetlerinde yep yeni bir hizmet anlayışını hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Yanılmaz, temizlik ekiplerini modern ve teknolojik ekipmanlarla donattıklarını, bir yıllık süreçte 192 cami, 27 mescit ve 12 Kur-an Kursunda mobil yıkama aracıyla temizlik çalışması yaptıklarını, bunun yanı sıra şehirde ilk kez çöp konteynırlarını bedelsiz olarak vatandaşın hizmetine sunduklarını kaydetti. 


Gerçekleştirdikleri sosyal hizmetler hakkında da bilgi veren Yanılmaz, "Bir yıl içinde 206 adet sosyal ve kültürel faaliyet gerçekleştirdik. Biz sosyal Belediyeciliği önceleyen bir anlayışla şehrimizi yönetiyoruz.

 

Bu doğrultuda halkımıza ücretsiz cenaze hizmeti sunuyoruz. Annelerimizin donanımına katkı sağlamak için Türkiye'nin 5. Anne Üniversitesi'ni hayata geçirdik. Şehrimizi, kültürümüzü anlamaya ve anlatmaya yönelik programlanınız düzenli aralıklarla devam ediyor. Gençlerimizi iş sahibi yapmak amacıyla oluşturduğumuz EBEGEM bünyesinde, gençlerimiz hayata hazırlanıyor, iş sahibi oluyorlar. Kısacası biz çalışıyoruz, şehrimiz gelişerek, değişiyor" şeklinde konuştu. 


Yoğun bir katılımla gerçekleşen gece, Elazığ Belediyesi Halkoyunları ekibi ile Kürsübaşı ekibinin gösterileriyle sona erdi. 


Haberkent


Geri Dön