24 / 04 / 2024

Elazığ'da hasarlı binalar için yıkım ihalesi!

Elazığ'da hasarlı binalar için yıkım ihalesi!

Elazığ Belediyesi, 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğüne sahip depremde ağır zarar alan binalarla ilgili yıkım ihalesini tamamladı. 



Elazığ’da, 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında yapılan hasar tespit çalışmaların ardından ağır hasar gören binaların yıkım çalışmaları sürüyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştiren çalışmalar kapsamında, şehrin muhtelif yerlerinde depremde ağır hasar gören 20 bin metrekare alana sahip üç ayrı yıkım ihalesi tamamladı.

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde bugün gerçekleştirilen ihale, 1’inci etap, 2’nci etap ve 3’üncü etap şeklinde yapıldı. 28 firmanın katılım sağladığı birinci etap ihaleyi, en yüksek teklifi veren Oğul Yıkım Hafriyat Şirketi, 26 kişinin katılım sağladığı ikinci etap ihaleyi, yine en yüksek teklifi veren Mehmet Sıdık Karataş’a ait firma ve 28 kişinin katılım sağladığı üçüncü etap ihaleyi de en yüksek teklifi veren Selim Kaplan’a ait firma kazandı.


Geri Dön