26 / 04 / 2024

Elazığ'da kiralık dairelere talep arttı!

Elazığ'da kiralık dairelere talep arttı!

Elazığ depreminde evi zarar gören vatandaşların kiralık daire arayışı başladı. Peki bölgede kiralık daire fiyatları kaç TL? İşte Elazığ'da kiralık daire fiyatları...



Elazığ'da 24 Ocak'ta merkez üssü Sivrice olarak belirlenen 6.8'lik bir deprem meydana geldi. Deprem Malatya'dan ve birçok çevre şehirden de hissedildi. Depremde evleri yıkılan vatandaşlar ev aramaya başladı.

Emlak sektörü yetkilileri depremden sonra kiralık dairelere talebin çok fazla olduğunu belirtti. Bazı ev sahiplerinin ise durumu fırsata çevirerek daha önce kirası 700 lira olan dairenin fiyatını 1000 liraya kadar yükselttiği söyleniyor. Kimi ev sahibi ise iyi niyetli davranarak depremzedelere fiyat konusunda yardımcı oluyor. Milliyet'te yer alan habere göre, Elazığ'da emlakçılık yapan yetkililer ise bazı vatandaşların kiralık daireleri görmeden tuttuklarını belirtiyor.

"KİRALIK DAİRELERE TALEP ÇOK FAZLA"

Elazığ'da bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaptığını belirten İbrahim But, "Burada kiralar 700 TL civarındaydı şimdiki dönem 1000 TL'ye kadar çıktı. Kiralık dairelere talep çok fazla ancak kiralık ev çok az. Bazı daire sahipleri fırsatçılık yapıp yüksek fiyatlar istiyor. İyi niyetli ev sahipleri de var. 'İnsanlara yardımcı olun' diyorlar" şeklinde konuştu.

 

"KİRALIK DAİRELERİ GÖRMEDEN TUTAN MÜŞTERİLER VAR"

Elazığ'daki bir başka emlakçı Hüseyin Bakırdağ, son iki günde kiralık daire için çok fazla telefon aldığını belirtti. Bakırdağ, "Şu an Elazığ'da kiralık daireye çok fazla talep var. Beni arayan müşterilerin yüzde 90'ı kiralık daire için arıyor.Ben de hepsine pazartesi için gün veriyorum. Kiralık daireleri görmeden tutan müşteri bile var. Doğal afet bu herkesin başına gelebilir. Fırsatçılık yapan kişinin evini kiraya vermem" şeklinde durumu ifade etti.

 

SIFIR DAİRELERE TALEP VAR

Diğer emlak yetkilileri ise sıfır binalara ve boş dairelere talebin çok fazla  olduğunu vurguluyor.

TOKİ Elazığ'da 1.400 konut için düğmeye bastı!

Elazığ ve Malatya'da incelenen 1521 binadan 76'sının yıkıldı!

 


 


Geri Dön