26 / 04 / 2024

Elazığ'da konteyner kentlerin kurulumu kısa zamanda tamamlanacak!

Elazığ'da konteyner kentlerin kurulumu kısa zamanda tamamlanacak!

Elazığ'da, 24 Ocak tarihinde yaşanan 6.8'lik depremin ardından 5 farklı noktada başlatılan konteyner kent kurulumu devam ediyor.



Elazığ'da, 24 Ocak tarihinde merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından başlayan hasar tespit çalışmaları tamamlanırken, depremzedelerin kalıcı konutlar inşa edilene kadar geçici olarak barınmalarını sağlamak için şehrin farklı noktalarında yapımına başlanan konteyner kent çalışmaları sürüyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, Elazığ'ın Aşağıdemirtaş, Doğukent, Hankendi ve Kırklar mahalleleri ile Sivrice ilçesinde kurulacak 4 bin 790 konteyner, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde dizayn edildi.

Her biri 21 metrekare olan konteynerler, kalıcı konutlar yapılana kadar depremzedelerin hizmetinde olacak. Konteynerlerin kurulumunun kısa zamanda tamamlanacağı bildirildi.

Depremzedelerin kalıcı konutlar inşa edilene kadar geçici barınmalarını sağlamak  amacıyla Elazığ'ın Aşağı Demirtaş, Kırklar, Doğukent, Hankendi mahalleleri ile Sivrice ilçesinin Gölbaşı mevkisinde 4 bin 790 konteynerin yer alacağı "kent" meydana getiriliyor. 

Doğukent Mahallesi'nde 900 konteynerin yer alacağı alanda yaklaşık 300 kişinin katılımıyla aralıksız devam eden çalışmalarda, 738 konteyner kuruldu. Kırklar Mahallesi'nde ise 456 konteynerin kurulumu tamamlandı.

Kurulumu tamamlanan konteynerlerin güneş enerji sistemleri ve gece aydınlatmaları da yapılıyor.

Başta Türk Kızılay ve AFAD olmak üzere ilgili kuruluşlar, depremzedelerin yaralarının sarılması amacıyla bölgede çalışma gerçekleştiriyor.

Merkezi, Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 24 Ocak' tarihindeyaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından mağduriyetlerin giderilmesi için başlatılan çalışmalar yapılıyor.

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan depremden sonra bölgeye Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve AFAD tarafından 126 milyon 500 bin TL nakdi yardım gönderildiği bildirildi.
 

Elazığ'da kira yardımı ödemeleri başladı!


Geri Dön