16 / 04 / 2024

Elbistan İmam Hitap Lisesi Kampüsü'nün inşaatı başladı!

Elbistan İmam Hitap Lisesi Kampüsü'nün inşaatı başladı!

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinin tarihinde yapılan en büyük okul yerleşkesi olma özelliğini kazanacak olan, 54 derslikli İmam Hitap Lisesi Kampüsü’nün yapımına, temel kazımı ile başlandı.



Elbistan Öğrencilerini Okutma ve Yardımlaşma Derneği ile Kahramanmaraş Valiliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 6 Temmuz 2015 günü yapılan ihale sonuçlanırken, 14 milyon 500 bin TL’ye mal olacak kampüs için temel çalışmalarına başlandı.

Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun güne kısmında kalan 15 bin metrekarelik alanda inşaatına başlanan devasa kampüs, Denizli’de uygulanan projenin bir benzeri olacak.

Şehir merkezinde bulunan ve mülkiyeti Elbistan Öğrencilerini Okutma ve Yardımlaşma Derneği’ne ait olan 11 dönümlük alanın satılması ile elde edilen 8 milyon TL, imzalanan protokol kapsamında Kahramanmaraş Valiliği’ne aktarılırken, Valilik tarafından yapılan ihale geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

15 bin 96 metrekarelik alan üzerine, her türlü donanımı içinde barındıracak şekilde İmam Hatip Lisesi Kampüsü kurmak amacıyla yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Okul binası, yurt, spor salonu, tatbikat camii ve diğer müştemilatın projesi ise, Selçuklu Mimarisi ile hazırlandı.

Elbistan Öğrencilerini Okutma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Akif Pak, yapılacak devasa kampüsün Elbistan tarihinde bir ilk olacağını ifade ederek, yerleşkenin 50 yıla hitap edebileceğini kaydetti.

Pak, “Elbistan’ımızın tarihinde bu kadar büyük bir okul kampüsü ilk defa yapılacak. 50 yıl süreyle bu okul binasının ilçemize hizmet edeceğini düşünüyoruz. Okul binamızın mimari projesi konusunda çok araştırma yaptık. Selçuklu motifleri uygulandı. Bu okulun bir benzeri daha önce Denizli’de yapılmış. Bu projeyi Elbistan’a uyarladık. Okulumuzun mimarisi kadar eğitiminin de çok özel olacağını düşünüyoruz. 54 derslikli okul kampüsümüz, tüm Elbistan’ın sembolü olacak. Fiziki şartları kadar, eğitim noktasında da en üst seviyede olacağını ümit ediyoruz. Bu okul kampüsü sayesinde, İmam Hatibe olan ilginin kat kat artacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Okul ihalesini Kahramanmaraş Valiliği’nin yaptığını belirten Pak, “Biz, mülkiyeti derneğimize ait olan eski okul binası ile arsasını sattık. Buradan elde edilen 8 milyon TL’yi yaptığımız protokol çerçevesinde Valiliğe aktardık. Kahramanmaraş Valiliği, ihalesini gerçekleştirdi. Kampüsümüz yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olacak. İnşallah en kısa sürede okulumuz tamamlanır ve şehrimize hizmet etmeye başlar. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun güney kısmında kalan 15 dönümlük bir alanda yapılacak olan İmam Hatip Kampüsü’nün temel çalışmaları başladı.

Yaklaşık 40 metre genişliğinde, 200 metre uzunluğunda açılan temelden, 20 bin metreküp hafriyat çıkarılacak. Temel çalışmaları ile de büyük bir çalışma olan kampüsteki okul, yurt, spor salonu ve diğer müştemilatın toplam kapalı alanı 18 bin metrekareyi bulacak.

İmam Hatip Kampüsü’nün tanıtımı nedeniyle İmam Hatip Platformu tarafından bir organizasyon yapılmıştı. Yapılan organizasyonda yeni okulun proje tanıtımını ise AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal yapmıştı.



hürriyet 


Geri Dön