19 / 04 / 2024

Electro World 7 mağaza daha açacak

Electro World 7 mağaza daha açacak

Bahadır Özbek, Electro World için, "7 mağaza daha açarak mağaza sayımızı 18'e ulaştırmayı hedefliyoruz"dedi



Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek, "Türkiye navigasyon pazarı bu yıl 90 bin adede çıkacak. Navigasyon cihazı en kısa yolu gösterecek, zevke göre restoran adresi de verecek" dedi.

ESAS Holding bünyesindeki elektronik perakende zinciri Electro World'ün Genel Müdürü Bahadır Özbek, Türkiye'de navigasyon pazarının 90 bin adete ulaşacağını ve çok yakında kullanıcıların zevklerine hitap eden noktaların da haritalara gireceğini söyledi. Bahadır Özbek, "Çin yemeği seviyorsanız en yakın Çin lokantasını belirtecek haritalar olacak. Gidilecek noktaya en kısa yoldan ulaşılmasını sağlayarak yakıt tasarrufu sunacak olan bu özellik çok ilgi çekecek" dedi.
Navigasyon ürünlerinin 3 yıl önce Avrupa ve dünyada pek çok ülkede kullanıldığı halde tüketiciyle çok tanışmayan bir ürün olduğunu anlatan Bahadır Özbek, şu bilgileri verdi: "2009'da dünyada 40 milyon adetin üzerinde kişisel navigasyon cihazı satıldı. 2012'de  pazarın yıllık 60 milyon adete ulaşacağını tahmin ediyoruz. Cep telefonları ile birlikte düşünecek olursak bu sayı 200 milyon adedi geçecek. Türkiye'nin büyük elektronik perakendeciliği sayesinde navigasyon teknolojisiyle Türk kullanıcısı buluştu. Türkiye de önemli bir büyüme yaşanacak. 2008'den 2009'a yüzde 214 büyüme gösteren bu pazarın 2010'da 90 bin adetlik satış hacmine sahip olacağını düşünüyoruz. Bu satış hacminden 20 bin adet ürünü satmayı hedefliyoruz."
Güncel trafik bilgisi
Yakında navigasyon cihazı kullanıcılarının özel zevklerine hitap eden noktaların da haritalarda bulunacağını belirten Özbek, şöyle konuştu: "Örneğin, Garmin'in ürünlerinde bulunan Eco - Route özelliği taşıyan cihazlar Türkiye için ideal bir çözüm olacak.  Daha güncel ve detaylı bilgi veren High-DefinitionTraffic ve trafik durumuna göre yönlendiren Traffic Control Management    sistemlerinin devreye girmesiyle de pazar daha fazla büyüyecek."

Türkiye'de 70 milyar dolarlık iş hacmi var

ELEKTRONİK perakende pazarı hakkında bilgi veren Bahadır Özbek,  "Sektör, 2009'un 3 çeyreğinin toplamında 15.6 daralırken, dördüncü çeyrekte yüzde 16 büyüdü. Böylelikle yıl boyunca yüzde 2.5 daralma gerçekleşti. 2010'da yüzde 10 büyüme bekliyoruz. Tüketici bizden ürün almakta eskiye göre daha iştahlı. Avrupa'nın yedinci büyük perakende sektörü. Türkiye'de yaklaşık 70 milyar dolarlık bir iş hacmi var" dedi.

7 mağaza açacak, internet satışına da başlayacak

BAHADIR Özbek, 2010'un Electro World için iyi geçeceğini belirterek, "7 mağaza daha açarak mağaza sayımızı 18'e ulaştırmayı hedefliyoruz. 700 kişilik daha istihdam sağlayarak Electro World çatısı altında görev yapan sayısını 1800'e çıkaracağız. 60 bin metrekarelik satış alanına ulaşmayı hedefliyoruz. Öncelikli şehirlerimiz İstanbul ve Ankara. Türkiye'ye geldiğimizde bütün illerde olmayı hedefledik" diye konuştu..
Emrah Gürel/Hürriyet

'Adres ve yol sorma' derdi bitiyor herkes evden navigasyonla çıkacak   
 
Adres ve yön bulma hizmeti sunan navigasyon cihazlarının geçen yıl Türkiye'deki satışı yüzde 214 arttı. Kısa bir süre içinde navigasyon ürünlerinin tıpkı cep telefonları gibi hemen herkes tarafından kullanılacağını belirten Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek, "İster sürücü ister yaya herkes evinden çıkarken navigasyon cihazını yanına alacak." dedi. 
 
Son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan navigasyon (adres ve yön bulma cihazları) teknolojisi, simitçiyle, büfeciye yol sorma derdini bitiriyor. Henüz bazı taksiler ve şirket filolarının kullandığı bu ürünler, kısa bir süre içinde cep telefonları gibi hemen herkesin yanından ayırmadığı cihazlara dönüşecek. Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek, 2012 yılında dünya navigasyon pazarının 60 milyon adede ulaşmasını beklediklerini söyledi. Navigasyon özelliği taşıyan cep telefonlarıyla birlikte bu sayının 200 milyonu geçeceğini dile getiren Özbek, "Navigasyon ile 'Abi şuraya nasıl giderim?' devri geride kalacak. Bundan sonra yaya ya da sürücü, herkes evden elinde navigasyon cihazıyla çıkacak." dedi. Tüketici elektroniği zincir mağazası Electro World, Türkiye navigasyon pazarının en büyük iş ortaklarından biri olmayı hedefliyor.

Navigasyon pazarı geçen yıl Türkiye'de yüzde 214 büyüdü. Bu yıl pazarda 90 binlik satış beklendiğini ifade eden Bahadır Özbek, "Bunun 20 bin adedini biz satmayı hedefliyoruz. Türkiye'deki navigasyon bilincini ve pazar payını artırmada en büyük desteklerden biri olacağız." diye konuştu. Türkiye'de kullanıcı sayısı arttıkça tüketici taleplerinin de önem kazanmaya başladığını vurgulayan Genel Müdür, "Çok yakında navigasyon cihazı kullanıcılarının özel zevklerine hitap eden noktalar da haritalarda yer alacak. Örneğin Çin yemeği seviyorsanız harita en yakın Çin lokantasını gösterecek." şeklinde konuştu. Öte yandan navigasyon cihazı markası Garmin'in ürünlerinde bulunan Eco-Route özelliği taşıyan cihazlar gidilecek noktaya en kısa yoldan ulaşılmasını sağlayarak yakıt tasarrufuna imkân tanıyor. Ayrıca cep telefonunun hareket verilerini şebekeden alarak beş kat daha detaylı trafik bilgisi veren High Definition Traffic ve trafik durumuna göre yönlendiren Traffic Control Management sistemlerinin devreye girmesiyle pazar daha da hızlı büyüyecek. Electro World'de araç içi, motosiklet ve yaya olmak üzere üç kategoride 8 markanın toplam 24 farklı navigasyon modeli satılıyor.

Bahadır Özbek, bu yıl elektronik perakendeciliğinde yüzde 10 büyüme beklediklerini bildirdi ve bu yıl 7 mağaza daha açarak şube sayısını 18'e ulaştırmayı hedeflediklerini anlattı.


'Elektroniğin doktoru' evlere girecek

Electro World, TechGuys isimli bir teknik servis hizmeti başlattı. 'Elektroniğin doktoru' olarak adlandırılan sistem, IT ve telekom ürünlerinde yazılımdan donanıma tüm kullanıcılara servis hizmeti sağlayacak. Bahadır Özbek, "Ürünü bizden almamış ancak sorun yaşayan müşterilerimize de teknik destek hizmeti veriyoruz. Bizden alan müşterilerimiz için ise ürün grubu ne olursa olsun arızasını tespit edebildiğimiz ürünü 30 gün içinde bize getirmeleri halinde rapor istemeden değiştirme hizmeti sunuyoruz." açıklamasını yaptı.
Kenan Mehmetzade/Zaman


Geri Dön