25 / 04 / 2024

Elektriğe bir zam daha gelecek mi? EPDK yeni fiyatlandırma dönemindeki kararı açıkladı!

Elektriğe bir zam daha gelecek mi? EPDK yeni fiyatlandırma dönemindeki kararı açıkladı!

Yılbaşında ve Nisan 2022’de yapılan elektrik zamlarının ardından maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle 1 Haziran’da elektriğe bir zam daha yapılmıştı. Peki yeni yeni fiyatlandırma döneminde bir zam daha gelecek mi? İşte detaylar...



Alçak gerilim sanayi abonelerinin elektrik tarifesi de kilovatsaat fiyatı 287,5739 kuruş oldu. Diğer yandan, yeşil tarifede kilovatsaat fiyatı 268,2821 kuruş olarak belirlenmişti.

Bu rakamlar, mesken aboneleri tarifesine yüzde 15 zam ve sanayi ile ticarethane aboneleri tarifesine ise yüzde 25 zam yapıldığı anlamına geliyordu.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, 1 Haziran zammının ardından birinci kademede üst sınır olan 230 kWh'lık kullanımda fatura bedeli 332 TL'yi buluyordu. Yüzde 30 zam gelmesi halinde ise bu fatura 430 TL'yi aşıyor. İkinci kademede ise alt sınır olan 475 TL'lik fatura bedeli 760 TL'ye çıkıyor.

Uzmanlara göre, zamların asıl sebebi 2013 yılından itibaren başlatılan özelleştirme süreci olarak değerlendiriliyor. Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdağ, sanayicilerin kullandığı elektrikte geçen yıl 1 Haziran'dan bu yana yüzde 289 oranında zam yapıldığını, ayrıca benzer oranlardaki zamların tüm abone grupları için geçerli olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön