19 / 04 / 2024

Elektrikli araç üreticileri yarışa girdi! Kazanan kim olacak? İşte 8 Ağustos 2022 elektrikli otomobil fiyat listesi...

Elektrikli araç üreticileri yarışa girdi! Kazanan kim olacak? İşte 8 Ağustos 2022 elektrikli otomobil fiyat listesi...

Tüm dünyada elektrikli araçlara geçiş konusunda çalışmalar için gaza basılırken, sıkı bir kapışma başladı. Elektrikli araç üreticileri yarışa girdi! Kazanan kim olacak? Peki, elektrikli otomobillerin fiyatları ne kadar? İşte 8 Ağustos 2022 fiyat listesi...



Tüm dünyada elektrikli araçlara geçiş konusunda çalışmalar için gaza basılırken, sıkı bir kapışma başladı. Tıpkı içten yanmalı motorlu araçlarla olduğu gibi, elektrikli araçlarla da satışlar konusunda birbiriyle yarışa giren üreticiler, kancayı Tesla’ya takmış durumda.

Milliyet'ten Levent Köprü'nün haberine göre; Çip tedarikinin yanı sıra Ukrayna savaşı sebebiyle bazı parça sevkiyatlarının azalması bir tarafa, elektrikli araçlar konusunda rekabet artmaya başladı. Nitekim elektrikli araç denildiğinde akıllarda ilk beliren Tesla, Almanya’da kurduğu tesisiyle beraber Avrupalı rakiplerinin kabusu oldu. Norveç gibi ülkelerde, satışta içten yanmalı motorlara sahip modelleri aşan Tesla, Berlin’de üretimine ba “Model Y” ile bu senenin ilk yarısında Avrupa’nın “en çok satan lüks orta sınıf SUV modeli” ünvanını Mercedes GLC’den aldı. Model Y’nin, Avrupa’nın en çok satan premium modeli Audi A3’ü de geçebileceği tahminler arasında yer alıyor.

Bununla beraber Tesla, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, yeni kurulan Berlin ve Teksas fabrikalarının tam kapasiteye geçmesinden sonra kısa vadede yıllık üretimini 2 milyon adede çıkarmayı, uzun vadeli hedefinin ise yılda 20 milyon adetlik üretime ulaşmak olduğunu bildirdi.

Araç alacak milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Elektrikli otomobillere ek vergi geliyor! 28 Temmuz 2022 fiyat listesi...

REKABET DİNMİYOR! YARIŞ BAŞLADI BİTİŞ ÇİZGİSİNE KİM VARACAK?

Bilindiği üzere Volkswagen, elektrikli araçlar pazarında, özellikle de Avrupa’da Tesla’yı aşarak birinci marka olmanın hedeflerinin arasında yer aldığını belirtiyor.

Ancak görünen o ki, VW’nin bu hedefine ulaşan bir başka grup daha bulunuyor. Nitekim Peugeot, Citroen, DS, Opel ve Fiat gibi güçlü markaları bünyesinde barındıran Stellantis Grubu, Volkswagen ve Tesla’yı da geçerek Avrupa’nın en çok elektrikli araç satanı olmak istediğini bildirdi. Stellantis CEO’su Carlos Tavares, “Elektrikli araçlar konusunda Avrupa pazarında ilk sırada olmak için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu senenin ilk yarısında Stellantis Avrupa’da tam elektrikli 105 bin 413 otomobil satışı gerçekleştirirken, 116 bin 307 adet satan VW’nin hemen gerisinde konumlandı. Bununla beraber 78 bin 277 adetlik satışta kalan Tesla’yı ise geçti.

Yeni Fiat 500, İtalya ve Almanya’da yılın ikinci çeyreğinde en çok satan elektrikli araç olurken, aynı dönemde Peugeot e-208 de Fransa’da lider konumuna geldi.

Peki, elektrikli otomobillerin fiyatları ne kadar? İşte 8 Ağustos 2022 fiyat listesi...


Geri Dön