16 / 04 / 2024

Eletrik faturalarında kayıp kaçak tartışması devam ediyor!

Eletrik faturalarında kayıp kaçak tartışması devam ediyor!

Son olarak Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), açılan davalar sonucu abonelere iade edilen kayıp-kaçak bedellerini yeniden vatandaşa fatura eden bir düzenlemenin hayata geçirildiğini iddia etti.



Son olarak Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), açılan davalar sonucu abonelere iade edilen kayıp-kaçak bedellerini yeniden vatandaşa fatura eden bir düzenlemenin hayata geçirildiğini iddia etti. Kayıp-kaçak konusunda yeni bir açıklama da elektrik dağıtım şirketlerinden geldi.


Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), “Kayıp enerji bedeli kamu döneminde de elektrik faturalarının bir bileşeniydi, bugün de bileşeni olmaya devam ediyor. Şebekedeki teknik kaybın sıfıra indirilmesi mümkün olmadığı için, yarın da bir maliyet unsuru olarak tarifelerde dikkate alınmak durumundadır ve alınacaktır. Dünyada kayıp enerjinin maliyet unsuru olmadığı bir dağıtım tarifesi mevcut değil” açıklaması yaptı. ELDER yetkilileri, bunların özelleştirmeler sonrasında değiştirilmediğini vurgulayarak, “Bugün de aynı kalemler alınıyor” dedi.


Hürriyet 




Geri Dön