20 / 04 / 2024

Elit Perla Palas Kurtköy'ün otel ihtiyacını karşılayacak!

Elit Perla Palas Kurtköy'ün otel ihtiyacını karşılayacak!

Elit Perla Palas, işletme ve kullanım amacıyla farklı bir konsept izleyecek



Delmar Yapı İnşaat ve JBS Development, LLC USA'nın ortak girişimiyle İstanbul Kurtköy'de hayata geçen Elit Perla Palas, işletme ve kullanım amacıyla farklı bir konsept izleyecek. Mimari olarak İstanbul'un çağdaş yüzünü yansıtırken, köklü ve zengin tarihi mirasından da esinlenen Elit Perla Palas, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin kültürünü dış cephesinde taşıyor.

Türkiye´de yatırım amaçlı satın alındıktan sonra boş durması yerine kiralanarak gelir edilmesi için Delmar Yapı´nın Kurtköy´de inşa ettiği Perla Palas´ta yeni bir yöntem uygulanacak. Proje hakkında detaylı bilgi veren Yüksek mimar Oya Başar Uluca, Türkiye´de bu yönteme ihtiyaç olduğunu belirterek, "Proje aşamasındaki örneklere yoğun ilgi var. Ancak şu an Türkiye'de uygulanmaya başlanan bir sistem değil, daha emekleme aşamasında. Bu konuda profesyonel bir danışmanlık alarak sistemi Türkiye´de uygulayacağız" dedi.

Faizlerin düşüşü ile kiralama devrinin kapandığının altını çizen Başar Uluca, artık insanların kiracı ile uğraşmak istemediğini belirterek, "Elit Perla Palas Anadolu Yakası'nda ve özellikle Kurtköy civarının otel ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Çünkü Sabiha Gökçen Havaalanı'nın bölgede yarattığı potansiyel çok yüksek. Havaalanını kullanan günübirlik ziyaretçiler, bölgedeki otelleri çoğu zaman tam kapasiteye ulaştırıyor. Sabiha Gökçen'i kullanan yolcu sayısı her geçen gün artıyor. Bölgede yapılması planlanan Avrupa´nın en büyük fuar ve kongre merkezi, Teknopark olarak bilinen İTEP (İleri Teknoloji Endüstri Parkı) ve HABOM (Havacılık Bakım Onarım Merkezi) otel ihtiyacının kaçınılmaz olacağını gösteriyor. Yani bölgenin beklentisi ve potansiyeli oldukça yüksek" dedi.

Bu yöntemin bölgenin potansiyeli ve ihtiyaçlar düşünüldüğünde ilgi çekeceğini planladıklarını belirten Başar Uluca, "Yurtdışında da benzer konseptler bulunuyor ve oldukça başarılı şekilde işletiliyor. Zaten şu anda proje yatırımcılar açısından oldukça avantajlı" şeklinde konuştu.

JBS Development LLC, Delmar Yapı'nın resmi olduğunu dile getiren Başar Uluca, projelere finansman sağladığını ve iyi bildiği konularda danışmanlık desteği verdiğini belirterek, "Delmar Yapı her geliştirdiği projede fark yaratıp Türkiye´de konut sektörüne büyük katkı sağlamak üzere yola çıktı. Delmar Yapı Osmanlı projelerini neoklasik üslupla harmanlayıp A plus projeler geliştirerek mimari açıdan İstanbul'un silüetine farklılık getirecek" diyerek sözlerini bitirdi.

`İstediğin kadar kirala´ dönemi

Elit Perla Palas projesinin hedeflerinden biriside yeni bir işletme anlayışıyla yatırımcısına sürekli gelir getirecek kiralama modelini başlatmak. Bu anlayışı ile Elit Perla Palas, rezidans ve otel olarak kullanılabilecek. Otel sisteminde işletilmesiyle, daire sahipleri kiracı bulma, kira toplama gibi sorunlarla ilgilenmeyecek. Daire sahibi istediği dönemde dairesinde kendisi yaşayabilecek, içinde yaşamadığı dönemlerde de günlük, haftalık, aylık veya yıllık olarak dairesini otel işletmesine devrederek kira geliri elde edecek.

Çevreye saygılı

Elit Perla Palas, sürdürülebilir çevre stratejilerini kullanarak su tasarrufunu sağlayan, enerji verimliliğini arttıran malzemeler ile inşa ediliyor. Yapı teknolojileri uygulamalarında ve mimari tasarımında Amerikan Ekolojik Yapılar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED (The Leadership in Energy and Enviromental Design-Enerji ve Çevre dostu tasarımda liderlik) sertifikası kriterlerini esas alarak hareket ediyor.
Milliyet Emlak


Geri Dön