18 / 04 / 2024

Elkon Çerkezköy'de beşinci fabrika için düğmeye bastı!

Elkon Çerkezköy'de beşinci fabrika için düğmeye bastı!

Türkiye'nin en büyük 'beton santralı' üreticisi Elkon'un sahibi Mustafa Alpagut, Çerkezköy'de beşinci 'makine üreten' fabrika yatırımına yakında başlayacaklarını açıkladı.



Türkiye'nin en büyük 'beton santralı' üreticisi Elkon'un sahibi Mustafa Alpagut, Çerkezköy'de beşinci 'makine üreten' fabrika yatırımına yakında başlayacaklarını açıkladı.  Münih'te inşaat makineleri sektörünün en büyük fuarı  olan Bauma'ya M katılan ve 'dev sanayi ürünlerini' sergileyen Alpagut, beşinci fabrikanın 'beton parke makineleri' üreteceğini söyledi. Mustafa Alpagut, "Elkon olarak fuarda sergilediğimiz üç adet beton santrali büyük beğeni topladı. Ürünlerimizdeki yemliklerin de etkisiyle; Almanya, Şili, Peru, Çek Cumhuriyeti gibi yeni pazarlar dan da sipariş alarak ihracat yaptrğrmrz ülke sayısını 110'a çıkarmayı başardık. Güney Amerika'da, beton santralında iddialı olan İspanyolları fena eziyoruz" dedi.  Kendileri için en büyük pazarın Rusya olduğunu anlatan Alpagut. şöyle konuştu: "Rusya. İrak, Libya, Suriye gibi ülkelere azalan ihracatımızı Avrupa ve Latin Amerika ile kapatıyoruz. 

Fabrikalarımızdaki teknolojik yeniliklerle rakiplerimize üstünlük kuruyoruz.  2017 yılı içerisinde, inşaat sektörüne yeni makineler ür etecek bir fabrika için yatırım planlaması içindeyiz.  Çerkezköy'de arsası alınmış projenin hazırlıkları sürüyor. 15-20 milyon dolarlık bir yatırım olacak." 


Hürriyet 



Geri Dön