20 / 04 / 2024

Elmadağ'da viyadük çalışmaları yapılıyor!

Elmadağ'da viyadük çalışmaları yapılıyor!

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Kırıkkale ile Ankara arasındaki kesimde daha kaliteli güvenli ulaşım hizmeti verme amacında olduklarını bildirdi



Turhan, Elmadağ'da çift yol ve viyadük çalışmalarını inceledi. Kırıkkale kara yolunun 47-48. kilometrelerindeki Elmadağ viyadüğünde yapılan çift yol ve yapım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Turhan, yapım çalışmaları nedeniyle ulaşımın her iki yönde de servis yolundan sağlandığını belirtti. Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Kırıkkale arasındaki kesimde yapılan iyileştirme çalışmalarının, başkenti Karadeniz'e ve Doğu Anadolu'ya bağlayacağını kaydetti.

Turhan gazetecilere yaptığı açıklamada, güzergahta daha önce bölünmüş yolla hizmet verdiklerini belirterek, "Elmadağ rampaları diye isimlendirdiğimiz bölgede hem yolun boyuna eğimi, hem de yatay geometri dediğimiz virajlarda, yoğun trafiğin olduğu zamanlarda ve kış aylarında, yağışlı zamanlarda, ulaşımda sıkıntı, tıkanıklık yaşanıyordu. Bu sorunları ortadan kaldırmak için özellikle Elmadağ ile Kılıçlar arasındaki kesimi, virajları ortadan kaldıracak ve ilave tırmanma şeridi ile hizmet verecek şekilde yeni bir düzenleme yapıyoruz" dedi.

Çalışmalarda önemli bir mesafe kat ettiklerini kaydeden Turhan, Kırıkkale ile  Ankara  arasındaki kesimde daha kaliteli güvenli ulaşım hizmeti verme amacında olduklarını kaydetti. Turhan yapılan viyadüklerle de yıl sonunda bölgede trafiğin rahatlayacağını belirterek, şöyle konuştu: "Karayolları Genel Müdürlüğünün çalışmaları bu bölge ile sınırlı değil.

Türkiye'nin her bölgesinde, her yöresinde yoğun bir çalışma programımız var. Son altı yılda 10 bin kilometreye yakın ilave bölünmüş yol yaptık. Bölünmüş yol uzunluğumuz bugün itibari ile 16 bin kilometreyi geçti. Bu çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Ülkemizdeki kara yolu ulaşımında özellikle yoğun trafiğin olduğu ve düşük standartlı güzergahlarda yaşanan sorunlar, sıkıntılar, seyahat esnasında çekilen çileler bugün önemli ölçüde rahatlamış durumda. Özellikle kritik yörelerimizdeki kritik kesimlerdeki çalışmalara öncelik veriyoruz. İşte Elmadağ rampaları da buralardan biri."
AA


Geri Dön