28 / 03 / 2024

Emaar, Libadiye'deki projesi için kredi arayışına yöneldi

Emaar, Libadiye'deki projesi için kredi arayışına yöneldi

Dubai'nin en büyük şirketlerinden Emaar, Libadiye'deki projesi için kredi arayışına yöneldi



Dubai şeyhi El Maktum'un şirketlerinden Emaar, Türkiye'de kredi avına çıktı. Şirket, 150 milyon dolar kredi için bankaların kapısını çalıyor.

2007 yılında 402 milyon dolar ödeyerek Toprak Grubu'nun Libadiye arsasını satın alan Emaar Grubu, arsaya 1 milyar 200 milyon dolar harcayarak Anadolu yakasının en yüksek binasını yapmak istiyordu.

Libadiye'deki 73 bin 571 metrekare alanlı arsaya ofis, rezidans, 120 bin metrekare alanlı AVM ve 5 yıldızlı otel yapmaya hazırlanan Emaar Türkiye'ye projeyi tamamlamak için gerekli olan rakam 1 milyar dolar civarında.
Şirket, bankalara karşı ipotek olarak Libadiye arsasını gösterecek. Kredi bulmak üzere Genel Müdür Ozan Balaban ve Yönetim Kurulu Üyesi Sergio Casari'ye yetki verildi.

Toskana'yı da o yapıyor
Yüzde 25'i El Maktum'a ait olan Emaar, Körfez'in  halka açık en büyük şirketlerinden. El Maktum'un yönetiminde ağırlığı olduğu Sama Dubai ve Nakheel'in aksine Emaar'ın yönetimini tamamen profesyoneller yapıyor. Dubai'de 512 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası olarak gösterilen `Burj Dubai' de başta olmak üzere pek çok binayı inşa ediyor.

Emaar'ın bir başka projesi  İstanbul'un en pahalı villaları arasında gösterilen Toskana Vadisi.
Milliyet/Tebernüş Kireçci


Geri Dön