25 / 04 / 2024

Emaar, Toskana Vadisi'ne kalp merkezi kuracak!

Emaar, Toskana Vadisi'ne kalp merkezi kuracak!

Turgut Özal'ın Houston'da kalp ameliyatı olduğu hastane olarak tanınan The Methodist Hospital Türkiye'ye geliyor



Özal'ın hastanesi ABD'li Methodist De Bakey Kalp Merkezi'yle geliyor

Hastane ile dünya çapında hastane işletmek için anlaşan Dubaili Emaar, Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi projesinde bir kalp merkezi kuracak. En geç 2012'de açılması planlanan merkeze Özal'ın ameliyatını yapan efsane cerrah De Bakey'nin adı verilecek.

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Houston'da 1985 yılında prostat, 1986 yılının başında ise kalp ameliyatı olduğu hastane olarak tanıdığı The Methodist Hospital Türkiye'ye geliyor. Hastane ile dünya çapında hastane işletmek için prensip anlaşması yapan Dubaili Emaar şirketi, Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi projesinde bir kalp merkezi kurmaya hazırlanıyor.

İsmiyle jest yapacaklar

Turgut Özal'ın ameliyatını yapan efsane kalp cerrahı Michael De Bakey'nin adının verilmesi planlanan kalp merkezinin inşaatına 2010 yılında başlanıp en geç 2012'de faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. The Methodist yönetimi için De Bakey adının çok değerli olduğunu ve genelde hastanelere verilmediğini söyleyen Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, "Bizim Toskana Vadisi'nde bir hastane planımız var. Şu anda fizibilite çalışmaları sürüyor. The Methodist Hospital ile Emaar'ın bütün dünyada hastane işletmeciliğine dönük prensip anlaşması var. Bu çerçevede Türkiye'de de bir kalp merkezi yapacağız. Onlar için çok kıymetli olan De Bakey ismini bize vererek jest yapacaklar" dedi.

En geç 2010 sonunda hastane projesine başlayacaklarını kaydeden Balaban, şu anda planlar üzerinde çalışmaların sürdüğünü, yatırım miktarıyla ilgili rakamın netleşmediğini anlattı. Balaban, 2011 sonu veya 2012'nin ilk çeyreğinde hastaneyi açmak üzere çalışmalarını yaptıklarını vurguladı.

4 hastanesi 12 bin 153 çalışanı var

- The Methodist Hospital hastane grubunun bünyesinde 4 hastane bulunuyor. 2010 yılında 5'inci hastanesini açacak.

- Turgut Özal, 1919'da kurulan Houston'daki hastanede dört kere ameliyat geçirdi.

- 1.464 yatak kapasitesi olan grupta 12 bin 153 kişi çalışıyor. Grubun araştırma-geliştirme enstitüsünde ise 1.000 kişi istihdam ediliyor.

- Grup hastalardan yılda net 1.2 milyar dolar gelir elde ediyor. Yardım ve bağış gelirleri ise 400 milyon dolara yaklaşıyor.
Vatan/Necla Dalan


Geri Dön