18 / 04 / 2024

Emaar'ın Libadiye projesinde 1150 konut bulunuyor!

Emaar'ın Libadiye projesinde 1150 konut bulunuyor!

Emaar Türkiye, milyar dolarlık yatırımla hayata geçecek Çamlıca-Libadiye projesinin lansmanı için gün sayıyor. Projenin içinde alışveriş merkezi (AVM), 5 yıldızlı otel, ofis ve 1150 konut yer alıyor



TÜRKİYE’de gayrimenkul piyasasına 4 yıl önce giren ve ilk projesi 750 milyon dolarlık Toskana Vadisi ile İstanbul-Büyükçekmece’de İtalya-Toskana Vadisi havası estiren Emaar Türkiye, milyar dolarlık yatırımla hayata geçecek Çamlıca-Libadiye projesinin lansmanı için de gün sayıyor. İçinde alışveriş merkezi (AVM), 5 yıldızlı otel, ofis ve 1150 konut yer alan proje için uzun süredir çalıştıklarını belirten Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, projenin lansmanının önümüzdeki birkaç ay içinde yapılacağını söyledi. Birleşik Erap Emirlikleri’nde, Dubai Emirliği Hükümeti’nin yüzde 32 iştiraki ve yüzde 68’i de Dubai Borsası’na açık bir şirket olan Emaar’ın, Türkiye’de orta vadede 5 milyar dolarlık yatırım kararı bulunduğunu hatırlatan Ozan Balaban, Türkiye’ye ve ülkenin geleceğine inandıklarını söyledi. Balaban “Yabancı gözüyle Türkiye koşmak gereken bir ülke. Yurtdışından bakanlar kriz dönemini Türkiye’nin en iyi şekilde ve güçlenerek atlattığını görüyor” dedi.

EMAAR Türkiye’nin iş planlarının 5 yıllık olduğuna dikkati çeken Ozan Balaban, “Kriz süreci, Çamlıca-Libadiye arsası için proje geliştirdiğimiz döneme denk geldi. Bürokratik işlemler için uğraştık. Bu ülkede iş yapacaksanız, bürokrasiye alışacaksınız. Bürokrasiyi kaldırabilir miyiz, mümkünatı yok. O zaman azaltmalıyız. Biraz daha az bürokrasi olsun, daha az havanda su dövebilir miyiz, ona bakmamız lazım” diye konuşuyor. Ozan Balaban, “Çamlıca’daki projede, Dubai’deki ünlü Adres Hotel’in benzeri olacak. Karma bir proje. Alışveriş merkezi, otel, ofis, 1150 daire bulunacak. 73 dönümlük arazi için inşaat büyüklüğü henüz netleşmedi. Tek kesin olan rakam, o araziye verdiğimiz 402.7 milyon dolar. Fakat, milyarlarca dolarlık çok büyük bir proje ortaya çıkacak. 125 bin metrekare kiralanabilir alanlı alışveriş merkezi, 7 bin 500 araçlık otopark olacak. Anadolu yakasının en büyük alışveriş merkezi olacak” diye konuşuyor.
Hürriyet


Geri Dön