27 / 04 / 2024

Emekli maaşı olanlara büyük müjde! 20 günde tam 3.500 TL fark! Başvuran hemen alıyor! Acil bakın!

Emekli maaşı olanlara büyük müjde! 20 günde tam 3.500 TL fark! Başvuran hemen alıyor! Acil bakın!

Bankaların son zamanlarda emekliler için duyurduğu promosyon rakamları emekli vatandaşları da harekete geçirdi. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu konuyla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...



EMEKLİLERİN MAAŞ HESABINA BLOKE KOYULABİLİR Mİ?

Emeklilerin maaşlarına bloke koyulup koyulamayacağı ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Aydın Ağaoğlu, maaş aldığı bankadan kredi çeken emeklilerin maaş hesaplarına bloke konulmasının hukuki olmadığını söyleyerek, buna rağmen hemen hemen tüm bankaların kendisinden kredi kullanan emeklinin maaşını başka yere taşımasına izin vermediklerini dile getirerek, Bu hukuksuz tutumu takınan bankaların BDDK’ya şikayet etmelerinin dışında tüketici hakem heyetlerine başvurarak maaşların taşınmasına karar verilmesini talep edeceklerini de söyledi.

‘REKABET KURUMU’NA ŞİKAYET EDEBİLİRLER’

Aydın Ağaoğlu yaptığı açıklamada başka bir banka emekli hesabını kendine taşımayı karşıdaki bankaya borcu var diye kabul etmezse bu durumu da Rekabet Kurumu’na şikayet edebileceklerini dile getirdi. Aydın Ağaoğlu, "Çünkü hukuka aykırı olan blokaj işlemi sebebiyle diğer banka emeklinin maaş hesabını kendisine almayı reddediyorsa burada hukuka aykırı biçimde eylem birliği söz konusudur." diyerek bankaların takındıkları hukuksuz tavrı birbirlerini destekleyerek sürdürdüklerini dile getirdi. Aydın Ağaoğlu ayrıca emekli maaşına blokaj konulamayacağına dair Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun kararı olduğunu da kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön