26 / 04 / 2024

Emekli maaşları bayramdan önce yatırılacak mı? Memur maaşları ne zaman yatacak?

Emekli maaşları bayramdan önce yatırılacak mı? Memur maaşları ne zaman yatacak?

Emekli ve memur maaşlarının ne zaman yatacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi emekliler maaşlarının ne zaman yatacağını bilmek istiyor. İşte o detaylar!



EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz'da başlayarak idrak edilecek. Her bayramda olduğu gibi emeklilere Kurban ve Ramazan Bayramı öncesinde emekli ikramiyesi verilmektedir. Dolayısıyla emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi 9 Temmuz 2022'den önce hesaplara geçmiş olacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emekli ikramiyesi geçtiğimiz yıldan beri bin 100 TL olarak ödenmektedir. En son Ramazan Bayramı'nda da emekli ikramiyeleri bin 100 lira olarak ödenmişti. Bu bayramda emekli ikramiyelerine zam olup olmayacağına dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödenmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön