19 / 04 / 2024

Emekli olmak isteyenler dikkat! 5.400 prim günü ve 55 yaşında emeklilik mümkün!

Emekli olmak isteyenler dikkat! 5.400 prim günü ve 55 yaşında emeklilik mümkün!

Erken yaşlandıkları için çalışma hayatında yer almakta güçlük çekenler nasıl emekli olabileceklerini araştırıyorlar. Erken yaşlanan çalışanlar hangi şartlarda ve koşullarda emekli olabilirler? İşte tüm detaylar..



Erken yaşlanma sebebi ile emekli olmak isteyenlerin SGK’ya başvurup erken yaşlandığını iddia ederek emekli olmaları tabiki de mümkün değil. Erken yaşlanma esasında bir sağlık sorununun olması gerekiyor. Buna göre dikkat, algı, kavrama, hafıza gibi işlevlerde kayıp yaşanması şartı bulunuyor.  

Erken yaşlanmanın çeşitli sağlık branşlarında sağlık kurulu raporları ile tespit edilmesi gerekiyor. Bu tespit ise bizzat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Kurulu tarafından gerçekleştiriliyor. Erken yaşlandığına karar verilen çalışanlar 55 yaş ve 5400 prim günü şartları ile erken emekli olma imkanına sahip oluyorlar. Bu şartları yerine getiren çalışanlar hemen emekli edilip emekli maaşına bağlanabiliyorlar. 

Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Milyonları heyecanlandıran açıklama geldi!

Tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti!

Milyonlarca kiracının yüzü gülecek! Kira düzenlemesi geliyor, tarih verildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön