27 / 04 / 2024

Emeklilerin yüzü gülecek! Maaşlarda belirgin artış kapıda! İşte detaylar!

Emeklilerin yüzü gülecek! Maaşlarda belirgin artış kapıda! İşte detaylar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sinyali verdi. Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının artması bekleniyor. İşte detaylar!



DEVLET DESTEĞİ GÜNDEMDE!

Emeklilerin maaşları gündemde yer alıyor. Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, esnafın emeklilik prim gün sayısıyla ilgili sorunlar yaşandığını belirterek, “Bu ciddi bir sorundur, bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı size söyleyeyim. Burada emekli olanlar arasındaki farklılaşmayı, emekliliği hak etme kriterlerini standardize etmemiz lazım” diye konuşmuştu.

Öğrenilen bilgiye göre esnaf temsilcileri bir dükkan sahibinin 9 bin, yanında çalıştırdığı işçinin 7 bin 200 prim günüyle emekli olduğunu, buna karşılık esnaf günde 18 saat dükkanının başında beklediğini, işçinin çalışma süresinin ise çok daha kısa olduğunun altını çizdi. Buradaki prim dengesizliğinin çözülmesi talep edilirken, prim ile ilgili devlet desteği de gündeme geldi. Esnafın prim ödemelerinde taban ve tavan farkının 14 bin liraya kadar çıkabildiği, bu nedenle esnaf primlerinin asgari düzeyde yatırıldığı, asgari primlerle emekli olan esnafın en fazla 3 bin 500 TL emekli aylığı alabildiği açıklanırken, primlere devlet desteği sağlanması gerektiği belirtildi. Özel sigortaya yüzde 30’a kadar devlet desteği verildiğine işaret eden esnaf temsilcileri, benzen de bir formülle primlerin devlet tarafından desteklenebileceğini, bu şekilde esnaf emekli aylıklarının yükselebileceği duyuruldu.

Esnafın bir diğer talebi de sağlık konusuydu. BAĞ-KUR sigortalılarının prim borçları olsa bile hastaneye gidip sağlık hizmeti alabildiğine dikkat çeken esnaf, aynı hakkın ilaç alımı için geçerli olmadığına işaret ederek, bu sorunun giderilmesi gerektiği ifade edildi. Esnaf’ın dikkat çektiği bir diğer konu da EYT’liler ile birlikte gündeme gelen “staj sorunu” konuşuldu. Stajyer statüsünde çalışanların, emeklilik için sigorta başlangıçları yaptıramadığına vurgu yapan esnaf, “Çırak bulamıyoruz” şikayetini anlattı.

Araba alacaklar fikriniz her an değişebilir! Otomobilde ezber bozuluyor! Satışlar 3 kat arttı! İşte detaylar!

Kiracılar ispatlayamazsa başı ağrıyabilir! İşte milyonlarca kiracıyı ilgilendiren detay!

SGK duyurdu! 341 personel alımı resmen açıklandı! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön