25 / 04 / 2024

Emitt 2016 Fuarı kapılarını açtı!

Emitt 2016 Fuarı kapılarını açtı!

DOĞU Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımıyla 20. kez kapılarını açtı. Bu yıl 70 bin metrekarelik 11 salonda, 4.500 firmanın yer aldığı fuara 70’e yakın ülke katıldı.



Bu yıl 70 bin metrekarelik 11 salonda, 4.500 firmanın yer aldığı fuara 70’e yakın ülke katıldı. 31 Ocak akşamına kadar açık olacak EMITT, erken rezervasyon indirimleri, tatil çekilişleri, Türkiye’nin dahil olduğu 70 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunları için öne çıkan bir buluşma noktası yaratıyor. Fuarda 100 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor. Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT süresince yapılacak panellerde de Turizmde Markalaşma, Sağlık Turizmi ve Turizmde Yeni Arayışlar konuları işleniyor. 


EN BÜYÜK BULUŞMA 

 

ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın “EMITT sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından biri. EMITT turizm sektörü profesyonellerinin bir araya geldikleri ticari bir platform olmasının yanı sıra tatil tutkunları için de önemli bir adres. Ziyaretçilerimiz katılımcı ülkelerin yanı sıra 81 ilin 200’ün üzerindeki turizm destinasyonunu yakından inceleyebilecekler” diye konuştu.


Star


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dünya'nm 5'nci büyük turizm fuarı unvanına sahip 20'nci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) kapılarını açtı. Uluslararası turizmciler fuarda bir araya geldi. 71 ülkeden 4 bin 550 profesyonel katılımcının yer aldığı fuar, 100 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakam Mahir Ünal ve İstanbul Valisi Vasip Şahinin yanı sıra çok sayıda turizm yöneticisi yaptı. İTE Turkey Turizm&Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, turizm fuarı sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından birisi haline geldiğini kaydetti. Fuarda açtıkları stant ile Erzincan'ın tüm güzelliklerini tanıtmaya geldiklerini belirten Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, "Erzincan'ın simgesi haline gelen Ergan Kayak Merkezi'ni de dünyaya tanıyoruz. Dünyanın en büyük pistinin yer aldığı merkezde kar tamamen doğal. Suni değil. Tüm vatandaşlarımızı Erzincan'a bekliyoruz" dedi. 


Bugün




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Bu yıl 'Profesyonel ziyaretçi sponsoru' olarak EMITT turizm fuarına katılan tatilsepeti.com'un Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz "Bu yıl iç pazar, turizm sektörünün yaşadığı problemlere çözüm olabilmesi açısından çok daha önemli hale geldi. Rusya ve Avrupa'da oluşan kayıpların hepsi telafi edilemese de otellerin nefes almaşım temin edecek bir iç pazar talep artışını bekliyoruz,tatilsepeti.com olarak sezona iyi bir başlangıç yaptık. Ancak ilerleyen dönemlerde talebin daha da artacağını düşünüyoruz. Yerli müşteri bu sene tatil tercihlerini kısmen daha geç yapacaktır, buna hazırlıklı olmalıyız" dedi. Bu sene erken rezervasyon döneminde satışlarının çok iyi gittiğini vurgulayan Küçükyılmaz, "Ancak sezon içi son dakika satışlarında daha da büyük artışlar olmasını bekliyoruz. Erken rezervasyon dönemi alışveriş yapan müşteriler, 'erken rezervasyon güvence paketi' de alarak konaklama tarihinden 72 saat öncesine kadar iptal hakkına sahip oluyorlar. Dolayısıyla sezon içerisinde oluşabilecek fırsatları kaçırmamış oluyorlar. Oteller konaklama fiyatlarında bu sene yerli turistlere daha uygun fiyatlar sunabildiler. Tatilciler bu imkanlardan muhakkak yararlanmak isteyecektir. Yaz dönemi tatil sürelerinin ve sayılarının artmasını bekliyoruz" diye konuştu. 



Hürriyet


Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilder yer aldı;


DÜNYANIN en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT'e ziyaretçi akını yaşanıyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi gösterdiği EMITT Turizm Fuarı’na 70 ülkeden toplamda 4.500 kurum, kuruluş ve belde katılıyor. Siyasetçilerin de destek verdiği fuarın dünkü ziyaretçileri arasında Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da vardı. Standları gezerek, turizmcilerle sohbet eden Bakan Çavuşoğlu'nun fuardaki duraklarından birisi de dünyaca ünlü Olympos'taki ağaç evler oldu. Alternatif turizmin ilk adreslerinden olan Olympos'taki Kadir'in Ağaç Evleri'nin standını ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, Ağaç Evler'in mimarı Kadir Kaya ile sohbet etti. Kadir'in Ağaç Evleri'nin sahibi olan Kadir Kaya, 30 yıldır ağaç evlerde turizm hizmeti verdiğini belirterek, alternatif turizmin, Türk turizminin çıkış noktası olduğuna dikkat çekti.


Yabancılar akın ediyor


YURTDIŞINDA DA Türkiye'deki alternatif turizmi tanıtmak için fuarlara katıldığını anlatan Kaya, "Geçen hafta Almanya'da Stutgart'ta düzenlenen turizm fuarına katıldık. İlgi oldukça yoğundu" dedi. Kaya, "Misafirlerimiz dünyanın dört bir tarafından geliyor. Arjantin, Avusturalya gibi çok uzak ülkelerden de ziyaretçi alıyoruz" ifadelerini de kullandı.


Akşam


Geri Dön