20 / 04 / 2024

Emlak GYO'nun ihalesinde ilk raund Ali Ağaoğlu'nun oldu

Emlak GYO'nun ihalesinde ilk raund Ali Ağaoğlu'nun oldu

Konut sektörünün üç büyük ismi, Emlak GYO'nun Ayazma'daki 4 bin konutluk ihalesinde yarıştı



Ağaoğlu, Avrupa Konutları ve Soyak'ın katıldığı ihalenin ilk raundunda galip, Ağaoğlu oldu

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  (GYO)'nın Küçükçekmece Ayazma'da yaptıracağı yaklaşık 4 bin konutluk ihalenin ilk raundunda konut sektörünün 3 devi kapıştı.  Ağaoğlu'nun patronu Ali Ağaoğlu, Avrupa Konutları'nın sahibi Süleyman Çetinsaya ve Soyak Holding Başkanı Erkut Soyak yarıştı.

Hasılat paylaşımı modeliyle yapılacak proje, TOKİ'nin 65 bin konutluk Kayabaşı uydukentine komşu olacak.  Ayazma'daki arsa 199 bin metrekare alana sahip.  Üzerinde 355 bin metrekare inşaat alanlı  4 bin civarında konut yapılabilecek.

Konutların satışından elde edilen ciro, Emlak Konut GYO'nun kasasına gidecek. Şirket,  inşaatın hızına ve satışlardaki gelişmelere  bağlı olarak her ay, projeyi üstlenen şirkete ödeme yapacak.

İlk raundun galibi Ağaoğlu
Geçen hafta yapılan ilk turda konut sektörünün dev şirketlerinden, toplam satış hasılatı ve Emlak Konut'a verilecek pay olmak üzere 2 kritere göre teklifler alındı. Teliflerde 515 milyon TL ciro ve yüzde 29 idare payıyla Ağaoğlu Grubu ilk sırada yer aldı. 500 milyon TL ciro ve yüzde 25 milyon TL ciro ile Avrupa Konutları ikinci oldu.  638 milyon TL ciro ve yüzde 16 idare hayı ile Soyak üçüncü sırada yer aldı.

Şirketler ay sonuna kadar yeniden pazarlığa çağrılacak. İdareye en yüksek rakamı öneren şirket,  ihaleyi kazanmış sayılacak.

3 DEVİN PROFİLİ

Ağaoğlu, milyar $'ı zorluyor
My World ve Ispartakule olmak üzere hasılat paylaşımı ile TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO'ya iki proje yapıyor. 3 bin 710 konutluk Batı Ataşehir'deki My World'ün satışı  Kasım 2005'te başladı. Bugüne kadar sattıtğı konut sayısı 3 bin 500'e, cirosu ise 1 milyar 200 milyon TL'ye yaklaştı.

Bu projede Emlak Konut'a verilen hasılat taahhütü 820 milyon TL'ydi. Ispartakule projesi ise geçen ay satışa çıktı. 598 konutluk projede 100 milyon TL'ye yakın ciro yapacak.

Avrupa, 3 projeyle büyüyor
Atakent 1 projesinde 1.368 konut satarak, 184 milyon dolar ciro yaptı. 3 bin 100 konutluk TEM projesinde 800 milyon TL'yi geçecek. Atakent II'de ise 1.045 konutla 350 milyon TL'ye ulaşacak.

Soyak, Olimpiakent'in mimarı
1.364 konutluk Olimpiakent projesinin birinci etabından 146 milyon dolar, 2 bin 228 konutluk ikinci ve üçüncü etabından ise 243 milyon dolar elde etti. Ayrıca İzmir'de gerçekleştiridiği 1.568 konutluk Mavişehir projesinde da yaklaşık 400 milyon TL'lik ciroya ulaştı.


Milliyet/Tebernüş Kireçci


Geri Dön