23 / 04 / 2024

Emlak Konut 2019 ödemelerinde fiyat güncellemesi yapacak!

Emlak Konut 2019 ödemelerinde fiyat güncellemesi yapacak!

Emlak Konut GYO’nun ‘TEFE/Yİ-ÜFE’ artışı ile konut satın alanlar, şirketin aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yapacağı 2019 yılı fiyat güncellemesini bekliyor...



Emlak Konut GYO’nun Türkiye genelindeki projelerinden ‘TEFE/Yİ-ÜFE’ artışı ile konut satın alan yatırımcılar, şirketin aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2019 yılı ödemeleri için yapacağı fiyat güncellemesini bekliyor.

Yeniakit'te yer alan habere göre, Emlak Konut GYO’nun Türkiye genelindeki projelerinden ‘TEFE/Yİ-ÜFE’ artışı ile konut satın alan yatırımcılar, kurumun yapacağı fiyat güncelleme oranına odaklandı. Emlak Konut, aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2019 yılı ödemeleri için fiyat güncellemesi yapacak.  

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut, işyeri ve arsa alan vatandaşların geri ödemelerinde 6 ayda bir uygulanan dönemsel artış oranını tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ve yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) oranlarının altına çekerek 2019 yılı için yüzde 4’e sabitlemişti.

 


Geri Dön