24 / 04 / 2024

Emlak Konut Anadolu'ya markalı konut üretmeye devam edecek!

Emlak Konut Anadolu'ya markalı konut üretmeye devam edecek!

Konya’nın Meram ilçesinde inşa edilecek Temaşehir Konya Projesi’nde 700 milyon liralık hasılat hedefi olduğunu söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Anadolu’ya markalı konut projeleri ile yayılma hedefimiz başarıyla devam ediyor.



Konya’nın Meram ilçesinde inşa edilecek Temaşehir Konya Projesi’nde 700 milyon liralık hasılat hedefi olduğunu söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Anadolu’ya markalı konut projeleri ile yayılma hedefimiz başarıyla devam ediyor. 740 konut ve 165 dükkânı olan bu projemiz Konya ekonomisine de büyük katkı sağlayacak” dedi.


Türkiye’nin En büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) şirketi Emlak Konut GYO’nun, Konya’nın Meram ilçesinde hasılat paylaşımı yöntemi ile Torkam İnşaat’la hayata geçireceği Temaşehir Konya Projesi’ne Konyalılardan çok yüksek talep geldi. Konyalıların daha çok 4+1 ve 5+1 ve 6+1 dairelere ilgi gösterdiğini vurgulayan Torkam İnşaat Yönetim Turulu Başkanı Mahmut Dereli, “Şu anda projede konut fiyatlarımız 330 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiyor. Konyalı hemşehrilerimiz geniş, büyük evleri tercih ediyor. Biz de projede ona göre planlama yaptık” dedi. Temaşehir Konya Projesi’nde 60 dönüm alan üzerine 262 bin metrekare inşaat yapılacağını belirten Dereli, “740 konut, 165 dükkan inşa edilecek. 2+1’den 6+1’e kadar konutlar olacak” diye konuştu. Bugüne kadar Kırklareli, Çanakkale, İstanbul ve Bulgaristan’da projeler yaptıklarını anlatan Dereli, halen Cezayir’de 3 bin 200 konutluk bir projenin inşasını sürdürdüklerini yakın zamanda bu ülkede 2 bin konutluk yeni bir proje için de imza atacaklarını açıkladı.


HER ŞEYE RAĞMEN BAŞARI

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da, İstanbul dışında Ankara, Denizli, Konya, Nevşehir ve Niğde’de projelere başladıklarını belirterek, “2016 Eylül itibariyle Türkiye genelinde 936 bin konut satıldı ve bunun 22 bini Konya’da gerçekleşti. Zor bir yılda bu rakamları yakalıyorsak bu ülkemizin gerçek gücünü gösteriyor. Banka faizleri düşmeye devam edecek. Her şeye rağmen 2016 sonunda da büyüme ve yatırımlar açısından başarılı bir yıl olduğunu göreceğiz” dedi.


GEBZE VE ANKARA’DA

Murat Kurum, kendisinin de Konyalı olduğunu hatırlatarak, “Konyalıyım memleketimize hoş geldiniz. Emlak Konut GYO, 2003’ten bugüne 123 bin bağımsız bölüm üretti ki bu da 63 milyar lira değere denk geliyor. 2023 hedefimiz ise 250 bin bağımsız bölüm üretmiş olmak. İşlerimizin büyük kısmını İstanbul’da yaptık ama artık Anadolu’ya da yayılıyoruz. Denizli ile başladık şimdi Konya’dayız. 15 Temmuz sonrası yaptığımız 31 proje katılımlı kampanyada 2 milyar lira ciro elde ettik Eylülle 2.5 milyar liraya ulaştık. Konya projesinde 250 adetlik satışa sunmuştuk büyük bölümü satıldı. Anadolu’ya yatırımın karşılığı olduğunu gördük. Yıl sonuna kadar Gebze ve Ankara’da 4 bin konut daha satışa arz edeceğiz” diye konuştu.


ÖNCE KONYALI SONRA GALATASARAYLIYIM

GALATASARAY Kulübü’nün arsaları ile ilgili imzaladıkları protokolün sorulması üzerine de Kurum şöyle konuştu: “Galatasaray ile arsalarının geliştirilmesi için protokol imzaladık 508 milyon lira arsa değeri belirledik. Hasılat paylaşımı ile ihale edip gelirin yüzde 80’ini Galatasaray Kulübüne vereceğiz. Piyasa şartlarında ihale yapılacak ve maksimum gelirle Galatasaray’a maksimum katkı sağlayacağız. Galatasaray’ın ayakta durması ülkemiz için çok önemli. Ben de Galatasaraylıyım ve bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın büyük katkısı oldu, kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz. Tabii ki önce Konyalı sonra Galatasaraylıyım.”


SELÇUKLU MİMARİSİ

Temaşehir Konya’nın mimarı Uğur Özgülen, projeyi hazırlarken Konya’nın tarihine odaklandıklarını belirterek, “Karatay Medresesi başta olmak üzere diğer Selçuklu yapılarını inceledik ve bazı motifleri modernize ederek projeye uyguladık. 24 bin metrekarelik bir kamusal alan oluşacak ve burası önemli bir etkinlik alanı olarak kullanılacak. 60 bin metrekarelik proje alanımızın 46 bin metrekaresi açık alan olarak kalıyor. 300 kişilik tasarım ekibi çalıştı proje için” dedi. 


MERAM’DA 10 BİN KONUTLUK DÖNÜŞÜM

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, göreve geldikten sonra Meram Bölgesi’nde, hızlı kentleşmenin getirdiği sorunlarını çözmeye odaklandıklarını belirterek, “44 milyon metrekare alanın yeniden planlamasını yaptık. Cazibe alanları oluşturduk. Dönüşüm master planlarını da hazırladık ve 5 ayrı bölgede, 1.4 milyon metrekarede, 10 bin konutluk dönüşüm devam ediyor. Temaşehir Konya da bu kapsamda yapılıyor ve bölgemize ivme kazandıracak” dedi. 


Hürriyet 


Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı


Emlak Konut'un 60 yılı aşan konut üretim tecrübesi ve birikimini Anadolu kentlerine taşıma noktasında başlattığı konut atağının ilk duraklarından biri Konya oldu. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Anadolu'da başlattığı konut hamlesinin ilklerinden Temaşehir Konya projesi, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli'nin katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı. 700 milyon TL'lik yatırım yapılacak olan Temaşehir Konya'da 740 konut, 165 dükkan ve mağazalar yer alıyor. 


Ekonomist 


Geri Dön