16 / 04 / 2024

Emlak Konut Bakırköy Yenimahalle ihalesine en yüksek teklif kimden?

Emlak Konut Bakırköy Yenimahalle ihalesine en yüksek teklif kimden?

Emlak Konut İstanbul Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesinin ikinci oturumu bugün gerçekleştirildi. En yüksek teklif 62 milyon TL olarak Baş Yapı'dan geldi.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesinin ikinci oturumu bugün gerçekleştirildi. İhalenin ikinci oturumunda 3 firma teklif verdi.


62 milyon TL teklif

Emlak Konut Bakırköy Yenimahalle arsa ihalesine en yüksek teklif Baş Yapı İnşaat'an geldi. Baş Yapı arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 62 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 200 milyon TL teklif sundu.


İhaleye en yüksek ikinci teklif Siyahkalem Mühendislik İnşaat'tan geldi. Siyahkalem ise arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 60 milyon 100 bin 236 TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 196 milyon 406 bin TL teklif verdi.


Gül İnşaat ihalede en yüksek teklif veren üçüncü firma oldu. Arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 53 milyon 856 TL teklif veren Gül İnşaat, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 176 milyon TL teklif sundu. 


Beyaz İnşaat ihaleden çekildi

Birinci oturumunun 25 Şubat 2016 Perşembe günü gerçekleştirildiği Bakırköy Yenimahalle arsa ihalesine 11 firma teklif sunmuştu. En yüksek teklif 33 milyon 880 bin TL olarak Beyaz İnşaat'tan gelmişti. Beyaz İnşaat ihalenin ikinci oturumunda 2. sözlü teklif bölümünde ihaleden çekildi.


Yenimahalle arsası 901 ada 18 parselde yer alıyor. Ticaret alanı fonksiyonuna sahip olan arsanın parsel alanı 5 bin 250 metrekare, imara esas arsa alanı 5 bin 195 metrekare, emsale esas inşaat alanı 7 bin 792,52 metrekare olarak plana işlendi.Emsal değeri 1,50 olan arsaya en çok 6 kat yüksekliğinde yapı inşa edilebilecek.


İmar planı 2014'te değişti

Söz konusu arsa üzerinde 64 yıllık SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunuyor. SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2011 yılında "depreme dayanıksız" gerekçesiyle taşınmıştı.


İstanbul Bakırköy Yenimahalle, 901 Ada 18 Parseldeki Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ilişkin hazırlanan Ticaret Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı bakanlık tarafından 20 Mart 2014 tarihinde onaylandı. 


Emlak Konut'un Bakırköy Yenimahalle arsasına iş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağazalar, katlı otoparklar, alışveriş merkezleri, otel gibi konaklama tesisleri, lokanta, gazino, düğün salonu gibi ticaret ve hizmet fonksiyonlarına ilişkin yapılar inşa edilebilecek.


Emlak Konut GYO Bakırköy Yenimahalle ihalesine 11 teklif!


Emlak Konut Bakırköy Yenimahalle ihalesine en yüksek teklif kimden?


İhale sonucu için tıklayın



Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, üzerinde Bakırköy Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu 5 bin 250 metrekarelik arazi ihalesinin ikinci oturumunu dün yaptı. Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı modeliyle satışa sunulan arsanın ihalesinde en yüksek teklif Baş Yapı'dan geldi. İlk oturumda 30 milyon lira teklif eden şirket, 200 milyon lira toplam satış geliri üzerinden yüzde 31 yani 62 milyon liraya ihaleyi kazandı. 11 firmanın yarıştığı ilk oturumda en yüksek teklifi veren Beyaz İnşaat, 2'nci sözlü turda çekildi. İkinci oturumda sadece 3 firma teklif verdi. Siyah Kalem İnşaat ve Gül İnşaat'ın katıldığı ikinci oturum kıran kırana geçti. Siyah Kalem 196 milyon 406 bin lira teklif ederken, Gül İnşaat 176 milyon lirada kaldı. 


AVM yapmayacağız 

İhale sonrası konuştuğumuz Baş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, hastane yerine AVM yapılacağı yönündeki eleştirilere açıklık getirdi. Baş, "Yenimahalle'nin dokusuna uygun bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Henüz netleşen bir şey yok. Ancak alışveriş merkezi yapmayacağız. Hastane ya da konut olabilir. Yıl sonuna yetiştiririz" dedi. 


Mimarlar Odası da itiraz etmişti

Mimarlar Odası Bakırköy Şubesi, hastanenin bulunduğu arazide Bizans'tan kalma kalıntıların olduğunu ve çıkartılıp sergilenmesi için İstanbul 6 No'lu Koruma Kurulu'na başvurduklarını açıklamıştı. Öte yandan Bakırköy Belediyesi'nin 2014'te arsanın plan değişikliğine yönelik İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nde açtığı bir dava da bulunuyor.


Sabah 



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Emlak Konut’un satışa çıkardığı Bakırköy Doğum Hastanesi’nin arsasına 62 milyon lira teklif geldi. Arsayı alan Başyapı, 200 milyon TL gelir hedefliyor.


EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO), İstanbul Yenimahalle’de gelir paylaşımı yöntemi ile satışa çıkardığı arsanın ihalesi tamamlandı. 2011 yılında Halkalı’ya taşınan SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin arsası için yapılan ihalede en yüksek teklifi Başyapı İnşaat verdi.

 

200 milyon lira toplam gelir üzerinden 62 milyon lira (yüzde 31) arsa payı teklif eden Başyapı, ihalede ilk sırayı aldı.

 

11 firma katıldı

 

İlk oturumu 25 Şubat’ta yapılan ihalenin ikinci ve son oturumu dün yapıldı. İlk oturumda Başyapı, Siyahkalem, Beyaz İnşaat, Mustafa Ekşi-Aydur-Biser-Muhammet Gümüştaş Ortaklığı, Kuyumcukent Gayrimenkul, Gül İnşaat, Barış İnşaat, Hasan İpek, İntaya, Lin Proje ve Nuhoğlu’dan oluşan 11 firma teklif sunmuştu. İlk oturumda en yüksek teklif 84.7 milyon lira toplam gelir üzerinden yüzde 40 yani 33.8 milyon lira öneren Beyaz İnşaat’tan gelmişti. Son oturumda rekabet Siyahkalem, Gül İnşaat ve Başyapı arasında geçti. En yüksek teklifi Başyapı verdi. Başyapı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, arsaya alışveriş merkezi yapmayacaklarını belirtti.

 

En fazla 6 kat

 

SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin 2011 yılında Halkalı’ya taşınmasının ardından arsa Mart 2013’te TOKİ’ye devredilmişti. 5 bin 250 metrekarelik arsa için 2014 yılında imar planı hazırlamıştı. Ticaret alanı olarak planlanan arsada en fazla 6 katlı bina inşa yapılacak. 7 bin 792 metrekare inşaat hakkı bulunan arsada şu anda boş ve harabe halinde hastane binası yer alıyor.

 

Mimarlar Odası itiraz etmişti

 

MİMARLAR Odası Bakırköy Şubesi, hastanenin bulunduğu arazi ve çevresinde Bizans döneminden kalma kalıntıların olduğunu belirterek, bu alanda yer alan ve henüz gün yüzüne çıkarılmamış birçok eserin çıkartılıp sergilenmesi için İstanbul 6 No’lu Koruma Kurulu’na başvurduklarını açıklamıştı. Öte yandan Bakırköy Belediyesi’nin 2014 yılında arsanın plan değişikliğine yönelik açtığı bir dava da bulunuyor. Bakırköylüler ise ihaleyi ‘Hastane istiyoruz’ diyerek protesto etmişti.


Vatan



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BAKIRKÖY Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisinde iş merkezleri, AVM, katlı otoparklar, konaklama tesisleri yapıl abilecek. Depıeme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 201 l'de taşman hastanenin 5 bin metrekarelik arazisini kapsayan ihale dün yapıldı. Emlak Konut GYO tarafından arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle yapılan ihaleyi Baş Yapı İnşaat kazandı. 


Baş Yapı arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 62 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 200 milyon TL teklif sundu. 1.5 emsal ile 6 kat yükseklik getirilen arsaya 7 bin 792 metrekare inşaat hakkı tanındı. Baş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş. arsada AVM planlamadıklarını söyledi. Bölgenin dokusuna uygun proje yapacaklarını belirten Baş. "Biz de o bölgede yaşıyoruz ve bölgeyi tanıyoruz. Otel, ofis ya da hastane olabilir" dedi. 


Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, söz konusu alanının planlarına Bakırköy Belediyesi olarak itiraz ettiklerini ifade ederek konuyu idari yargıya taşıdıklarını açıklamıştı. 


Hürriyet


Geri Dön