29 / 03 / 2024

Emlak Konut bu yıl 1.27 milyarlık arsa aldı!

Emlak Konut bu yıl 1.27 milyarlık arsa aldı!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum 2018 yılı hedeflerini açıkladı. Murat Kurum, 2018 yılında projelerin duyurusunu yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.



Çoğunluğu gelir paylaşım modeli ile yürütülen 57 projeye imza atan Emlak Konut GYO, yeni projelere odaklandı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, mevcut 5.3 milyar lira arsa portföyleri olduğunu belirterek, sektöre yön verecek ölçekte projeler üretemeye devam edeceklerini söyledi. 

 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu yıl 2.27 milyar lira değerinde arsa alımı gerçekleştiren Emlak Konut GYO, 2017 yılında 9 adet gelir paylaşım ihalesini tamamlayarak yaklaşık 13 milyar lira hasılat rakamına ulaştı. 

 

Şirket, İstanbul Kuzey Yakası, Bahçelievler ve Baghçekent bölgesinde geliştrdiği projeleri 2018 yılı içerisinde tamamlamayı da hedefliyor. 

 

TÜRKİYE EKONOMİSİ GÜÇLÜ 
Türk ekonomisinin gücününde sektöre ivme kattığını belirten Kurum, ''TÜİK verilerini incelediğimizde bu yıl içerisinde toplamda gerçekleşen ilk ve ikinci el konut satışlarının, geçen yıl rakamlarının üzerinde olduğunu görüyoruz'' dedi. 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNE ÇIKACAK
Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sürdürdüğü kentsel dönüşüm sürecinin 2018'in önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını düşündüklerini aktardı. Kurum, kredi faiz oranlarının makul seviyeye getirilmesi ile konut sektöründe istikrarın sürdürülmesi adına önemli bir gelişme olacağına da dikkat çekti. 


Geri Dön