29 / 03 / 2024

Emlak Konut, Galatasaray'ın Riva ve Florya arazilerini ihale edecek!

Emlak Konut, Galatasaray'ın Riva ve Florya arazilerini ihale edecek!

Galatasaray Spor Kulübü, kulübün Florya ve Riva'daki arazileri üzerinde proje yapılması için Emlak Konut GYO ile bir protokol imzalamıştı. Dün Emlak Konut ile işbirliği yapılması için yönetim kuruluna yetki verildi.



Galatasaray spor Kulübü, kulübün Florya ve Riva'daki arazileri üzerinde proje yapılması için Emlak Konut GYO ile bir protokol imzalamıştı. Dün genel kurulda yapılan oylama sonucunda Emlak Konut ile işbirliği yapılması için yönetim kuruluna yetki verildi. 


Konuyu değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kulübün 1 milyon 76 bin metrekarelik Riva ve 22 bin 627 metrekarelik Florya arsaları için 2017 yılında ihaleye çıkmayı planladıklarını söyledi.

 

Yapılan anlaşma ile ilgili bilgi veren Kurum, "Galatasaray için çok iyi bir anlaşma oldu. Biz bu arsalar için 2 farklı ihale yapacağız. Hasılat paylaşımı modelle yapılacak ihale sonrası arsa bedelinin yüzde 80'i Galatasaray'ın, yüzde 20'si bizim olacak. Cumhurbaşkanımız da bu konuya destek verdi. Biz de Emlak Konut olarak bizim olmayan bir arsada ilk kez bu modelle iş yapacağız. Şimdilerde söylenen rakamlar gerçeği yansıtmıyor. 508 milyon lira arsa bedeli denen en alt sınır. Bizim ihalelerde 2, 3 ve hatta 4 katı sonuçlar çıkabiliyor. Önce Riva ihale edilir, Florya imarsız olduğu için onunla ilgileneceğiz" dedi. 


GYO KURMA ÖNERİSİ


 Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkam ve Galatasaray Kongre Üyesi Avukat Ali Güvenç Kiraz ise Emlak Konut ile yapılan işbirliğine genel kurulda bazı isimlerin muhalif olmasının nedenini şöyle açıkladı; "Emlak Konut GYO karşısında Galatasaray borçlu aciz duruma düştü. Halbulki kulübün 2 milyar dolar mülkü var. Ayrıca borçlar için Riva arsası yeterliyken neden Florya bu işe dahil edildi. Galatasaray GYO kursa ve halka arz olsa 100-150 milyon dolar toplanacak. Üstelik kurumlar vergisinden muaf olunacak. Şimdi biz Emlak Konut'tan alman her ücrete yüzde 20 kurumlar vergisi ödeyeceğiz. Yüzde 80 değil, yüzde 64 pay alacağız" dedi. Florya arsasının değerine dikkat çeken Kiraz, "Havalimanı bölgeden gidince orada yükseklik serbest olacak. Florya 10 yıl sonra gökdelen bölgesi olacak. Florya'nın bu işe dahil edilme nedeni de bu" dedi. 


Hürriyet


Dursun Özbek yönetimi, Riva ve Florya yetkisini aldı!



Geri Dön