19 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO, Sultangazi'de arsa satıyor

Emlak Konut GYO, Sultangazi'de arsa satıyor

Emlak Konut GYO, Sultangazi-Habibler'de 131 dönümlük, 288 bin metrekare emsal değeri olan arsayı, 16 Mart 2010 tarihinde ihaleye çıkaracak



Emlak Konu Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), geçtiğimiz günlerde Doğu Ataşehir'de gerçekleştirdiği rekor ihalenin ardından, yeni bir dev ihaleye daha hazırlanıyor.

Emlak Konut GYO, Sultangazi-Habibler'de 131 dönümlük, 288 bin metrekare emsal değeri olan arsayı, 16 Mart 2010 tarihinde ihaleye çıkaracak.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arsanın İstoç yanında, Sultangazi-Habibler bölgesinde çok kıymetli bir yerde bulunduğunu söyledi.

Kurum, "Yaklaşık 288 bin metrekare emsal alanı olan, 131 dönüm bir yer.

İhalesi 16 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Buraya fonksiyonel olarak her şey yapabilirsiniz, turizm, ticaret alanı gibi... Toplam satış gelirini, yapımını vesaire eklendiğiniz zaman bu, 1 milyar liralık bir proje" dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana ihaleleri hızlandırdıklarını ifade eden Kurum, ilk Ayazma ihalesini verdiklerini, İzmir'de, akabinde önce Soyak'a ihale edilen ve daha sonra tasfiyeye gidilen Doğu Ataşehir'deki arazi üzerinde bir ihale yaptıklarını anlattı.

Gebze'de iki proje çalıştıklarını, bu sene içinde Gebze'de yaklaşık 1.500 konutluk işleri olacağını belirten Kurum, şunları kaydetti:

"Tuzla'da yine iki tane yer var. Bunun birini aldık, birini de TOKİ'den almayı düşünüyoruz. Bu yerlerden de tahminim 2 bine yakın konut çıkar.  İzmir  Karşıyaka Mavişehir'de bizim çok kıymetli arazilerimiz var. Plan sürecinin bitmesine müteakip o bölgede ciddi miktarda konut yapmayı planlıyoruz. İstanbul Ayazma'da 380 bin metrekare, Küçükçekmece'de 158 bin metrekare, Ispartakule mevkiinde 321 bin metrekare, Ümraniye'de 100 dönüm, Kocaeli Körfez'de 250 dönüm yerimiz var.

Bizim bu seneki hedeflerimiz büyük. En azından 15-20 bin konutun projesine başlamayı hedefliyoruz. Tabii bunların büyük bir kısmı hasılat paylaşımı oluyor. Burada Emlak Konut'tan bir para çıkmıyor. Yüklenici bunu
karşılıyor ve karşılığında bize pay veriyor. Bir kısmı da kendi kaynaklarımızla yapacağımız alt ve orta gelire yönelik konutlar. Bunun tahmini rakamı da 4-5 bin konut."

-"YENİ ARAZİLER ÜZERİNDE YATIRIM YAPACAĞIZ"-
Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen ve rekor teklif gelen İstanbul Doğu Ataşehir'deki araziyle ilgili olarak da Kurum, burada en yüksek teklifin 1 milyar 161 milyon lira toplam hasılat ve bunun karşılığında 500 milyon 971 bin lira idare payı ile Varyap ile Çalık Grubu şirketlerinden GAP İnşaat'ın kurduğu ortak girişimden geldiğini anımsatarak, dosyaların incelenmesinin ardından bu ay içinde ihalenin neticeleneceğini düşündüğünü belirtti.

Kurum, "Biz buradan nakit yüzde 20 alacağız. Bu da 100 milyon lira civarında bir para ediyor. O parayla yine aynı şekilde yatırımlarımıza devam edeceğiz, başka yeni araziler üzerinde yatırım yapacağız. Bizim sürekli dönen
çarkımız var. Alıyoruz, satıyoruz, ihale ediyoruz. TOKİ'nin Florya Şenlikköy'de, Ataköy'de değerli arazileri var, Tuzla'da yeri var. Bu yerlerden tercih edebiliriz" şeklinde konuştu.

-"(İSTANBUL FİNANS MERKEZİ PROJESİ) SPK BİRE BİR İLGİLENİYOR"-
İstanbul Finans Merkezi diye geçen, Ziraat Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Halkbank'ın asa aldığı bölgede, şu anda 111 dönüm arazileri bulunduğunu ifade eden Kurum, bu araziye talep olduğunu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) bire bir ilgilendiğini, Takasbank'ın gelmeyi düşündüğünü, diğer bankaların genel müdürlüklerinin de olabileceğini ancak şu anda bire bir görüştükleri kimse olmadığını kaydetti.

Murat Kurum, "Burası tamamen finansal ağırlıklı olsun istiyoruz. Kentsel tasarım yapıp bir süliet elde edip, İstanbul'un girişinde, İstanbul'un aynası olsun istiyoruz. Bu alanın tamamının bütünlük içinde tasarlandığı, göze hoş gelecek, insanları rahatsız etmeyecek çalışma yapıyoruz. Konuyla ilgili sektörün öncüleriyle konuşuyoruz, satış yaptığımız bankaların genel müdürlük yetkilileriyle toplantılar yapıyoruz. Arsa sahipleri bunu kendileri değerlendirecekler" diye konuştu.

-"GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE OLUMLU SİNYALLERİN GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"-
İtalyan yatırımcı ve mimarların 24-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdikleri İstanbul ziyaretine ilişkin olarak da Kurum, "Onlara biz projelerimizi gösterdik. TOKİ'yi, Emlak Konut'u anlattık. Elimizdeki arsa stoklarının hepsini gösterdik. Yatırımcıları da vardı. Arsaların tamamında fizibilite çalışması yapacaklarını, belli arsalar üzerinde bizle çalışabileceklerini ifade ettiler" dedi.

Gayrimenkul sektöründe olumlu sinyallerin geldiğini düşündüğünü ifade eden Kurum, "İhalelerimizden ben bunu anlıyorum. Böyle de devam edeceğini düşünüyorum. Zaten konut fiyatları dibe vurmuştu. Bu süreçte bu sene belki düz bir çizgi izleyebilir ama bunun akabinde artacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Doğu Ataşehir'den sonra Sarıgazi de ihaleye çıkıyor

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), geçtiğimiz günlerde Doğu Ataşehir'de gerçekleştirdiği rekor ihalenin ardından, yeni bir dev ihaleye daha hazırlanıyor.

Kuruluş, Sultangazi Habibler'deki 131 dönümlük, 288 bin metrekare emsal değeri olan arsayı, 16 Mart 2010 tarihinde ihaleye çıkaracak. İstoç'un hemen yanındaki arsa, konumu nedeniyle çok değerli bulunuyor.
Turizm, ticaret alanı gibi pek çok şeyin yapılabileceği 131 dönümlük arsada turizm, ticaret alanı gibi pek çok ticari birim yapılabileceğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Toplam satış gelirini, yapımını vesaire eklediğiniz zaman bu, 1 milyar liralık bir proje" dedi.

Bu yılki konut üretim programları hakkında konuşan Kurum, "Bizim bu yılki hedeflerimiz büyük. En azından 15-20 bin konutun projesine başlamayı hedefliyoruz. Tabii bunların büyük bir kısmı hasılat paylaşımı oluyor. Burada Emlak Konut'tan bir para çıkmıyor. Yüklenici bunu karşılıyor ve karşılığında bize pay veriyor. Bir kısmı da kendi kaynaklarımızla yapacağımız alt ve orta gelire yönelik konutlar. Bunun tahmini rakamı da 4-5 bin konut" diye konuştu.

Gebze'ye iki proje
Emlak Konut, şu anda Gebze'de iki proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kuruluşun arsa arzı üzerinden geliştirdiği çalışmalar da var. Emlak Konut GYO, İzmir Karşıyaka Mavişehir'de arazileri üzerinde de plan sürecini takiben ciddi miktarda konut yapmayı planlıyor. Kuruluşun bunun dışında İstanbul Ayazma'da 380 bin metrekare, Küçükçekmece'de 158 bin metrekare, Ümraniye'de 100 dönüm, Kocaeli Körfez'de 250 dönümlük arazisi var.

`SPK ilgileniyor'
Kurum, Emlak GYO'nun da arazisinin olduğu İstanbul Finans Merkezi projesine değindi. Ataşehir'de yapılması planlanan projenin bulunduğu bölgede 111 dönüm arazileri olduğunu belirten Kurum, SPK'nın araziyle bire bir ilgilendiğini kaydetti.

Dev ihalenin parasını alıp başka arsaya yatıracak
Murat Kurum, son zamanların en yüksek teklif alan ihalelerden biri olan Doğu Ataşehir arsasıyla ilgili olarak  dosyaların incelenmesinin ardından bu ay içinde ihalenin sonuçlanacağını kaydetti.
Kurum, "Biz buradan nakit yüzde 20 alacağız. Bu da 100 milyon lira civarında bir para ediyor. O parayla yine aynı şekilde yatırımlarımıza devam edeceğiz, başka yeni araziler üzerinde yatırım yapacağız. Bizim sürekli dönen çarkımız var. Alıyoruz, satıyoruz, ihale ediyoruz.

TOKİ'nin Florya Şenlikköy'de, Ataköy'de değerli arazileri var, Tuzla'da yeri var. Bu yerlerden tercih edebiliriz" şeklinde konuştu.
Tebernüş Kireçci

Emlak Konut, bu yıl 20 bin konuta başlıyor

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Doğu Ataşehir'de gerçekleştirdiği rekor ihalenin ardından, yeni bir dev ihaleye daha hazırlanıyor.

Emlak Konut GYO, Sultangazi-Habibler'de 131 dönümlük, 288 bin metrekare emsal değeri olan arsayı, 16 Mart 2010 tarihinde ihaleye çıkaracak. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, arsanın İstoç yanında, Sultangazi-Habibler bölgesinde çok kıymetli bir yerde bulunduğunu söyledi.

GYO Genel Müdürü Kurum, "Yaklaşık 288 bin metrekare emsal alanı olan, 131 dönüm bir yer. İhalesi 16 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Buraya fonksiyonel olarak her şey yapabilirsiniz, turizm, ticaret alanı gibi..." diye konuştu. GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şöyle devam etti:

"Tuzla'da yine iki tane yer var. Bunun birini aldık, birini de TOKİ'den almayı düşünüyoruz. Bu yerlerden de tahminim 2 bine yakın konut çıkar. İzmir Karşıyaka Mavişehir'de bizim çok kıymetli arazilerimiz var. Plan sürecinin bitmesine müteakip o bölgede ciddi miktarda konut yapmayı planlıyoruz. İstanbul Ayazma'da 380 bin metrekare, Küçükçekmece'de 158 bin metrekare, Ispartakule mevkiinde 321 bin metrekare, Ümraniye'de 100 dönüm, Kocaeli Körfez'de 250 dönüm yerimiz var. Bizim bu seneki hedeflerimiz büyük. En azından 15-20 bin konutun projesine başlamayı hedefliyoruz."
Radikal

Arsadan 1 milyar dolar bekliyor  
 
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), geçtiğimiz günlerde Doğu Ataşehir'de gerçekleştirdiği rekor ihalenin ardından, yeni bir dev ihaleye daha hazırlanıyor.Emlak Konut GYO, Sultangazi-Habibler'de 131 dönümlük, 288 bin metrekare emsal değeri olan arsayı, 16 Martta ihaleye çıkaracak.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, arsanın İstoç yanında, Sultangazi-Habibler bölgesinde çok kıymetli bir yerde bulunduğunu söyledi. Kurum, "Yaklaşık 288 bin metrekare emsal alanı olan, 131 dönüm bir yer. İhalesi 16 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Buraya fonksiyonel olarak her şey yapabilirsiniz, turizm, ticaret alanı gibi. Toplam satış gelirini, yapımını vesaire eklendiğiniz zaman bu, 1 milyar liralık bir proje." dedi. Göreve geldiklerinden bu yana ihaleleri hızlandırdıklarını ifade eden Kurum, ilk Ayazma ihalesini verdiklerini, İzmir'de, akabinde önce Soyak'a ihale edilen ve daha sonra tasfiyeye gidilen Doğu Ataşehir'deki arazi üzerinde bir ihale yaptıklarını anlattı. Gebze'de iki proje çalıştıklarını, bu sene içinde Gebze'de yaklaşık 1.500 konutluk işleri olacağını belirten Kurum, "Bu sene en azından 15-20 bin konutun projesine başlamayı hedefliyoruz. Tabii bunların büyük bir kısmı hasılat paylaşımı oluyor. '' ifadelerine yer verdi.
Zaman

Emlak GYO, 131 dönüm arsa için ihaleye çıkıyor

EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Sultangazi- Habibler'de 131 dönümlük, 288 bin metrekare emsal değeri olan arsayı, 16 Mart 2010 tarihinde ihaleye çıkaracak. Plan notlarına göre yüksekliğin serbest bırakıldığı arsa üzerinde iş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağaza, alışveriş merkezleri, otel, motel, rezidans, konut vb. konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi kültürel tesisler ile lokanta vb. kullanımlar ile yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlar yapılabilecek. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, arsanın İstoç yanında, çok kıymetli bir yerde bulunduğunu söyledi. Kurum, "Yaklaşık 288 bin metrekare emsal alanı olan, 131 dönüm bir yer. İhalesi 16 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Buraya fonksiyonel olarak her şey yapabilirsiniz, turizm, ticaret alanı gibi... Toplam satış gelirini, yapımını vesaire eklediğiniz zaman bu, 1 milyar liralık bir proje" dedi.
Sabah

Emlaktaki canlanmayı test edecek ihale 16 Mart'ta 

Emlak sektöründeki canlanmanın en önemli testi Emlak Konut GYO'nun 16 Mart'taki dev arsa ihalesi ile gerçekleşecek. Sultangazi'deki 131 bin metrekarelik arsaya ilgi büyük

Emlak Konut GYO'nun Doğu Ataşehir'de 1.1 milyar liraya ihale ettiği arsa ihalesinin ardından Sultangazi-Habibler'de 16 Mart'ta çıkacağı yeni arsa ihalesi ekonomideki hareketliliğin en önemli göstergesi olacak. İSTOÇ iş merkezinin doğusunda ve TEM'e komşu 131 bin 258 metrekarelik arazinin 288 bin 767 metrekare emsal değeri bulunuyor. İSTOÇ bölgesinde ortalama bir arsanın metrekare fiyatı 500-1.000 lira arasında fiyat bulurken, satışa çıkarılan arsanın bölgede tek olması ve büyüklüğü nedeniyle `oldukça değerli' olduğu yorumları yapılıyor. Arsa ihalesi ile ilgili bilgi veren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, arsanın İSTOÇ yanında, Sultangazi-Habibler bölgesinde çok kıymetli bir yerde bulunduğunu söyledi.

EN AZ 1 MİLYAR LİRALIK PROJE

Kurum "Yaklaşık 288 bin metrekare emsal alanı olan, 131 dönüm bir yer. İhalesi 16 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Buraya fonksiyonel olarak her şey yapabilirsiniz, turizm, ticaret alanı gibi... Toplam satış gelirini, yapımını vs eklendiğiniz zaman bu, 1 milyar liralık bir proje" dedi. Göreve geldiklerinden bu yana ihaleleri hızlandırdıklarını ifade eden Kurum, ilk Ayazma ihalesini verdiklerini, akabinde önce Soyak'a ihale edilen ve daha sonra tasfiyeye gidilen Doğu Ataşehir'deki arazi üzerinde bir ihale yaptıklarını anlattı. İhalenin kapalı zarf usuluü teklif ve sonrasında ise açık artırma ile yapılacağını belirten Kurum "İhale iki oturum halinde yapılacak. İlkinde teklifler alınacak. İkincisinde başka bir tarihte hak kazanan şirketler çağrılarak, açık artırma usulü pazarlık yapılacak" dedi.

Metrekaresi 500-1000 lira

Arsa ile ilgili bilgi veren bölgedeki emlakçılar ise "Arsa İSTOÇ yakınlarında tek parça en büyük arazi. Bölge gelişmeye çok açık. Raylı sistemin de buradan geçecek olması değeri artırır. Bölgede şu anda arsaların metrekare fiyatı 500 ile bin lira arasında değişiyor" diye konuştular.

Yeni projeler yola çıktı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yeni projeler için de çalıştıklarını söyledi. Bu sene içinde Gebze'de 1.500 konutluk işleri olacağını belirten Kurum, şunları kaydetti: `Tuzla'da yine iki tane yer var. Bunun birini aldık, birini de TOKİ'den almayı düşünüyoruz. Bu yerlerden de tahminim 2 bine yakın konut çıkar. İzmir Karşıyaka Mavişehir'de çok kıymetli arazilerimiz var.  İstanbul Ayazma'da 380 bin metrekare, Küçükçekmece'de 158 bin metrekare, Ispartakule mevkiinde 321 bin metrekare, Ümraniye'de 100 dönüm, Kocaeli Körfez'de 250 dönüm yerimiz var." Şirket olarak bu yılki hedeflerinin büyük olduğunu belirten Kurum "En azından 15-20 bin konutun projesine başlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen ve rekor teklif gelen İstanbul Doğu Ataşehir'deki araziyle ilgili olarak da Kurum, burada en yüksek teklifin 1 milyar 161 milyon lira toplam hasılat ve bunun karşılığında 500 milyon 971 bin lira idare payı ile Varyap ile Çalık Grubu şirketlerinden GAP İnşaat'ın kurduğu ortak girişimden geldiğini anımsatarak, dosyaların incelenmesinin ardından bu ay içinde ihalenin neticeleneceğini düşündüğünü belirtti. Kurum "Biz buradan nakit yüzde 20 alacağız. Bu da 100 milyon lira civarında bir para ediyor" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul sektöründe olumlu sinyaller var

İtalyan yatırımcıların İstanbul ziyaretinde yatırım sinyalleri aldıklarını söyleyen Kurum "Elimizdeki arsa stoklarının hepsini gösterdik. Belli arsalar üzerinde çalışabileceklerini ifade ettiler" diye konuştu. Gayrimenkulde olumlu sinyallerin geldiğini düşündüğünü ifade eden Kurum "İhalelerimizden bunu anlıyorum. Böyle de devam edeceğini düşünüyorum. Zaten konut fiyatları dibe vurmuştu. Bu süreçte bu sene belki düz bir çizgi izleyebilir ama bunun akabinde artacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

SPK 111 dönümlük araziyle ilgileniyor

İstanbul Finans Merkezi diye geçen, Ziraat Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Halkbank'ın asa aldığı bölgede, şu anda 111 dönüm arazileri bulunduğunu ifade eden Kurum, bu araziye talep olduğunu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) bire bir ilgilendiğini, Takasbank'ın gelmeyi düşündüğünü, diğer bankaların genel müdürlüklerinin de olabileceğini ancak şu anda bire bir görüştükleri kimse olmadığını kaydetti. Murat Kurum "Burası finansal ağırlıklı olsun istiyoruz. İstanbul'un girişinde, İstanbul'un aynası olsun istiyoruz. Bu alanın tamamının bütünlük içinde tasarlandığı, göze hoş gelecek, insanları rahatsız etmeyecek çalışma yapıyoruz. Konuyla ilgili sektörün öncüleriyle konuşuyoruz, satış yaptığımız bankaların genel müdürlük yetkilileriyle toplantılar yapıyoruz. Arsa sahipleri bunu değerlendirecekler'' diye konuştu.
Star

Sultangazi'de Emlak GYO'dan 1 milyar dolarlık ihale

EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 1 milyar 161 milyon liralık rekor teklif gelen İstanbul Doğu Ataşehir'deki arazinin ardından, İstanbul'un yeni ilçesi Sultangazi sınırları içinde İSTOÇ bitişiğinde yer alan 131 dönümlük arazisinde milyar liralık yeni bir ihaleye çıkıyor. Doğu Ataşehir'de, Migros'un hemen önünde, TEM'e paralel uzanan ticari imarlı araziye Varyap İnşaat ile Çalık Grubu şirketlerinden GAP İnşaat'ın kurduğu ortak girişimin 1 milyar 161 milyon lira toplam hasılat ve karşılığında idareye 500 milyon 971 bin lira pay teklif ettiğini hatırlatan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Dosya inceleniyor, Ataşehir ihalesi bu ay neticelenecek. Biz oradan nakit yüzde 20 alacağız. Bu da 100 milyon lira ediyor" dedi. Murat Kurum, Sultangazi-Habibler'deki 131 dönümlük arazide 2.2 emsal ile 288 bin metrekare inşaat ortaya çıkacağını da bildirdi ve bu arsanın ihalesinin 16 Mart Salı günü yapılacağını açıkladı. Kurum, "Arsa, İSTOÇ yanında, Sultangazi-Habibler bölgesinde çok kıymetli bir yerde. Buraya otel, alışveriş merkezi, ofis, ticaret alanı, rezidans yapılabilir. Toplam satış gelirini, yapımını eklendiğiniz zaman bu, 1 milyar liralık bir proje" diye konuştu. Doğu Ataşehir ve Habipler'in dışında Gebze'de iki proje için çalıştıklarını da söyleyen Kurum, bu sene içinde Gebze'de yaklaşık 1500 konutluk iş olacağını belirtti. Kurum, şunları ekledi: "Tuzla'da yine iki tane yer var. Bunun birini aldık, birini de TOKİ'den almayı düşünüyoruz. Bu yerlerden de tahminim 2 bine yakın konut çıkar. İstanbul İkitelli-Ayazma'da 380 dönüm, Küçükçekmece'de 158 dönüm, Ispartakule'de 321 dönüm, Ümraniye'de 100 dönüm, Kocaeli Körfez'de 250 dönüm yerimiz var. En azından 15-20 bin konutun projesine başlamayı hedefliyoruz."
Hürriyet


Geri Dön