19 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO ve TOKİ taksit ödemeleri ertelendi! 

Emlak Konut GYO ve TOKİ taksit ödemeleri ertelendi! 

Emlak Konut GYO ve TOKİ, koronavirüs sebebiyle taksitleri erteledi. TOKİ, ödemeleri Haziran'a kadar ertelerken, Emlak Konut GYO Temmuz ayına kadar erteledi...



Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının açıklandığı 10 Mart'tan bir hafta sonra ekonomik tedbirler alınmaya başlandı. Merkez Bankası'nın, vatandaşlara ve işletmelere yeni imkanlar sağlamaları için bankaların elini rahatlatan ilk tedbirlerinden sonra ekonomiyi rahatlatmak amacıyla diğer adımlar atıldı.

Milliyet'ten Ebru Sungur'un haberine göre; koronavirüs sebebiyle atılan bu adımlarda hep ekonominin aktörleri arasındaki dengenin korunduğu, üretimin sürmesi sağlanırken talebin gücünü muhafaza etmesinin üzerinde durulduğu belirtildi.

Alınan tedbirler kapsamında Emlak Konut GYO ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) da taksitlerle ilgili adımlar attı.

TOKİ ve Emlak Konut GYO, taksit ödemelerini erteledi. 230 bin konut ve iş yeriyle 486 adet arsa sahibini ilgilendiren ertelenen taksit ödemelerinde, Nisan, Mayıs 2020’ye ait olan ödemeler, Haziran'a ertelendi. 

Ertelenen ödemeler, Temmuz 2020 dönem artışı yapıldıktan sonra, Temmuz-Aralık aylarına ait oluşacak geri ödeme taksitlerine ilave edilerek 6 eşit taksitte alınacak. Emlak Konut GYO ise taksit ödemelerini Temmuz ayına kadar erteledi.

TOKİ ve Emlak Konut taksitlerine Corona virüs ertelemesi!

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Yeni taksit ödemeleri belli oldu!


Geri Dön