24 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'nun Seyrantepe arsa ihalesini Gül İnşaat kazandı!

Emlak Konut GYO'nun Seyrantepe arsa ihalesini Gül İnşaat kazandı!

Markalı konut ve ofis projelerine ev sahipliği yapan bölgedeki arsa için 26 firma yanştı. Emlak Konut GYO'nun düzenlendiği İstanbul Seyrantepe arsa ihalesini kazanan Gül İnşaat, bölgede lüks konut inşa edecek.



Türk Telekom Arena'nın yanındaki 36.7 dönümlük arazisi için çekişmeli bir ihale gerçekleştiğini, hatırlatan Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Ali Gül, "İhalde proje satış toplam geliri 1.3 milyar lira olacak. Biz Emlak Konut'a da bunun yüzde 49'una denk gelen 637 milyon vereceğiz. Evleri metrekaresi 12 bin liradan satarız" dedi. İhaleye sunulan rakamla şirketin zorlanacağı eleştirilerini ise kabul etmeyen Gül, konutun yanında ticari üniteler olacağım ve bu ünitelerin finansmana önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Bölgede yeni yapılan yapıların çok yüksek katlı olduğunu hatırlatan Gül, proje çalışmalarının devam ettiğini ancak yüksek bir kule planlamadıklarını ifade etti. 


İYİ YARIŞTIRIYOR

İhaleye gelen yüksek teklif gayrimenkul sektörü oyuncuları tarafından eleştirilmişti. Ali Gül ise, İstanbul'un merkezi ilçeleri için bu rakamın makul olduğunu söyledi. İşin içinde kamu olmasımn firmalara güven sağladığını belirten Gül, "İhale çok çekişmeli geçti. çevresi olan Gül İnşaat bölge belledi.Emlak Konut firmaları yarıştırmayı yesinin gerçekleştirdiği ihalede de çok iyi biliyor. Aynı arsayı Emlak en yüksek teklifi veren şirket oldu. Konut değil, başka bir kurum ihale Satış toplam geliri 600 milyon olan etse bu katılan firmaların bir ya proje toplam gelirin yüzde 35'ini da ikisi katılırdı. Biz de rakamı bu Beylikdüzü Belediyesi'ne verecek kadar yukarı çekmezdik. Emlak fikrini belirten Ali Gül, 17 blokta 1155 Konut ile yapılan projelerde konut inşa edeceklerini dile getirdi, sorunlar rahat aşılıyor" dedi. Gül, orta gelir grubuna hitap edecek Arsa üretilmedikçe ev fiyatlarının projede metrekare satış fiyatının 2 yükseleceğini belirten Gül, özellikle bin 750 ile 3 bin 500 lira arasında orta ve alt gelir grubu için TOKI değişeceğini dile getirdi. Beylikve Emlak Konut'un arsa üretimini düzünde fazla üıetim olmasına hızlandırması gerektiğini dile getirdi. 


1155 YENİ KONUT

 Merkez üssü Beylikdüzü ve Arsa fiyatları eleştiriliyor. ISTANBUL'da gayrimenkul projesi hayata geçiren inşaat şirketleri arsa fiyatlarını eleştiriyor. Sınırlı olan arsa arzına fazla talep olduğunu belirten sektör temsilcileri, ihalelerde fiyatların gereğinden fazla arttığı eleştirisinde bulunuyor, istanbul'da dar ve alt gelirli vatandaş ev sahibi olamamaktan şikayet ederken, inşaat şirketleri yüksek fiyatlarının nedeninin arsa bedelleri olduğunu dile getiriyor. Sektör temsilcileri, TOKİ'nin arsa üretimini hızlandırması gerektiğine dikkat çekiyor. 


SULTANGAZI ilçesi Gazi Mahallesi'nin girişinde yer alan ve 7 yıldır atıl duran inşaata da Gül İnşaat el attı. Forum AVM yapılması beklenen arsayı geçtiğimiz aylarda Nata Holding satın almıştı. Nata Holding ile kart karşılığı anlaşma yapan Gul İnşaat, bölgede konut ve AVM yapacak. 880 milyon lira hasılat beklenen projede 68 bin metrekare konut. 61 metrekare AVM olacak. Bölgede uzun süre boş bırakılan inşaatın bir dönem uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline geldiğini belirten Ali Gül, "Şimdi inşaat alam temizlendi, inşaatın konut bölümüne denk gelen yerinde başlanan inşaat yıkılıp yeniden yapılacak. AVM ise kaldığı yerden devam edecek. 

Yıkıma başladık, yeni proje inşaatı ise yaklaşık 5 ay sonra başlar" dedi. Otel odası satacak HİPER Gayrimenkul un istanbul Haramidere'de hayata geçirdiği 1632 konutluk Future Park projesi bünyesindeki 348 odalı otelin işletmesi için Wyndlıam oteli ile anlaştı. 2017'de kullanıma açılması planlanan otelin adı "Havvtlıorn Suites By Wyndlıam İstanbul Esenyurt" olacak. 50 milyon dolar yatırım değerine sahip otel için Wyndlıam isim hakkının satın alındığını ifade eden Hiper Gayrimenkul Genel Müdürü Yüksek Mimar Ümit Velioğlu otel odalarının bireysel satışa açık olduğunu söyledi. Velioğlu, isim hakkı içinWyndham Hotel Grup ile franchise anlaşması yapılan otelin işletmesinin Hiper Gayrimenkul Â.Ş.'nin grup şirketlerinden olan GRM Küresel Kiralama ve Yönetim A.Ş. tarafından yapılacağını sözlerine ekledi. 


Hürriyet


Geri Dön