29 / 03 / 2024

Emlak Konut yeni yılda yatırıma tam gaz devam edecek!

Emlak Konut yeni yılda yatırıma tam gaz devam edecek!

Türkiye’nin en büyük yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO 2018 yılında yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğini açıkladı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yeni yılın pozitif bir yıl olacağını söyledi. 



Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan Milliyet Emlak Rehberi'ndeki yazısında Emlak Konut'un 2018 hedeflerini değerlendirdi. İşte, Duygu Erdoğan'ın yazısı...

 

Türkiye’nin en büyük yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO, bir yandan 2017 yılı hedeflerini hayata geçirirken, diğer yandan ise 2018 yılında da yatırımlarına hızla devam edeceğini açıkladı. Buna göre 2023 vizyonu çerçevesinde 250 bin bağımsız bölüm hedefine ulaşmak için çalışan Emlak Konut GYO, gelecek yıl için pozitif öngörüler sundu.

 

Yatırımlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “2017 yılı içerisinde ihale ettiğimiz 9 proje ile yaklaşık 13 milyar liralık bir değer oluşturma başarısı gösterdik. Oluşan bu değerleri hem ülkemize hem de sektörümüze olan güvenin göstergesi olarak görebiliriz. Emlak Konut olarak biz sadece konut inşası gerçekleştirmiyoruz. Başak-şehir ilçesinde, Kuzey Yakası ve Bahçekent bölgeleri dahil bugüne kadar hayata geçirdiğimiz 29 bin bağımsız bölümün yanında 10 adet okul, 328 derslik, 5 kreş, 3 sağlık tesisi ve 4 adet cami inşası gerçekleştirmiş olmamız bunun en güzel örneklerinden biri” diye konuştu.

 

Kuzey Yakası adını verdikleri bölgede konutlarla birlikte 380 bin metrekarelik ‘dev şehir parkı’ inşasının devam ettiği bilgimini veren Kurum, otel, okul, sağlık tesisi, cami gibi birçok faaliyet alanının da inşasını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

 

‘Dev şehir parkı’
Kurum, “Yaklaşık 20 sene evvel pilot bölge olarak seçilen bölgede bugüne kadar hem devlet hem özel sektör kanadıyla birçok yatırım yapıldı. Yine Bahçekent bölgesinde bugüne kadar birçok bağımsız bölüm inşasını gerçekleştirirken, bu bölgelerde altyapı ve sosyal donatı çalışmalarına da katkılar vermeye devam ediyoruz. Bahçekent’te İnşasını tamamladığımız 142 bin metrekarelik Hayat Park’ta, yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz ‘Sokak Lezzetleri Festivali’ ile bölge halkının sosyalleşmesine ve insanların aileleriyle keyifli dakikalar geçirmesine vesile olduk. 64 yıllık tecrübemizle ülkemiz için kalıcı ve katma değer oluşturacak projelerimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

‘Pozitif bir yıl olacak’
Piyasalarla ilgili de açıklamalarda bulunan Murat Kurum, konut satışlarında Eylül’de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28.8 artış görülürken, geçen Ekim ayında son 9 yılın en büyük ihracat rakamına ulaşıldığını hatırlattı. Dünyada sıkıntılı dönemlerin yaşandığı bir süreçte Türkiye’nin ivmeli bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü anlatan Kurum, şöyle devam etti:

 

"Gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından biri olarak gayretli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devletimiz ile konut kredileri sürecinin iyileştirilmesine dair görüşmeler yapıyoruz. Farklı finansal enstrümanlar geliştirmek ve alternatif modeller geliştirme adına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Dönüşüm için devlet katında ciddi çalışmalar mevcut. Biz de devletimizin desteğiyle daha önce örneklerini başarıyla tamamladığımız gibi dönüşüme katkılar sağlamaya devam edeceğiz. Güçlü Türkiye’nin daha da güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımızı hız kesmeden 2018 yılında da devam ettireceğiz. 2018 yılı verilerin pozitif yönde yükseleceği bir yıl olacaktır.”
 


Geri Dön