19 / 04 / 2024

Emlak Konut, yıl içinde 10 bin konut satacak!

Emlak Konut, yıl içinde 10 bin konut satacak!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yıl içinde yaptıkları gayrimenkul satışlarının değerinin 4 milyarı aşacağını söyledi. Kurum, 2014'ü 10 bin birim satışı ile tamamlayacaklarını belirtti.



2014 yılını hareketli geçirdiklerini söyleyen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, sadece nisan ve mayıs aylarında TOKI ve Özelleştirme İdaresi'nden toplam değeri 3.5 milyar TL'yı aşan miktarda arsa alımı gerçekleştirdiklerini belirtti. 


Son 4 yılda 17.5 milyar lira satış hasılatı elde ettiklerine dikkat çeken Kurum." 2014 yılını da, 4 milyar liranın üzerinde bir satış tutarı ile sonlandıracağımızı düşünüyorum. Toplam satış adedimiz de 10 bin adet civarmda olacak" dedi. 

Kurum, 2013 yılında ise yaklaşık 5.9 milyar lira satış tutan karşılığında 15bin 101 adet konut satışı gerçekleştirdiklerim kaydetti. 


2015'DEN UMUTLU

Yılın son çeyreğinde, Zekeriyaköy'de bulunan Köy, Kayabaşı'ndaki Park Mavera ve Başakşehir Kayabaşı'ndaki Evvel istanbul konut projelerinde satışa başladıklarını belirten Kurum, "Yine Hoşdere'de bulunan Avrupark projelerimizin satışlarına da yakın zamanda başlamayı planlıyoruz. 2015 yüına moralle gireceğiz. Bu arada ihale sürecini bu yılın başında tamamladığımız ve en buyuk projemiz olacak olan Kazlıçeşme'dekı arsamızda da geliştireceğimiz projede inşaat ruhsat işlemlerinin tamamlanmasının ardından gelecek yılın ük yarısında satışlara başlamayı planlıyoruz" diye konuştu. 


100 BİN BİRİM İNŞA ETTİ 

Emlak Konut GYO olarak 2003 yılı başından bugüne kadar, özellikle İstanbul olmak üzere birçok ilde gayrimenkul projeleri geliştirdiklerini ve sektöre önemli bir soluk getirdiklerini belirten Kurum şunları söyledi: "Büyüyen şirketimiz. 3.8 milyar liralık ödenmiş sermayesi ve 2014 yılı 3.çeyrek itibariyle ulaştığı 14.8 milyar liralık aktif toplamıyla finansal kabiliyetlerini ciddi şekilde arttırdı. 2014 yüının ilk üç çeyreğini, toplam 734 milyon TL seviyesinde bir karlılık ile sonlandırdık. 

Yılbaşından bu yana verilerimize baktığımızda, ekim ayını 3.7 milyar TL'yi aşan bir satış tutarı karşılığında 7 bin 533 adet bağımsız bölüm gibi kuvvetli bir satış verisi ile kapattık." 11 yıl içinde 100 bin bağımsız birim hayata geçirdiklerini ifade eden Kurum, güçlü arsa stoklarına dikkat çekü. Şirketin nakit gücü sayesinde gerek TOKI gerekse üçüncü kişilerden satın aldıkları belirten Kurum, stoklarını koruyacak şekilde yeni alımlar yapmaya devam ettiklerini kaydetti. 

Hürriyet Ek


Geri Dön