23 / 04 / 2024

Emlak Konut yılın ilk 10 ayında 5 bin 339 konut ve iş yeri satışı yaptı!

Emlak Konut yılın ilk 10 ayında 5 bin 339 konut ve iş yeri satışı yaptı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projelerinde yılın ilk 10 ayında 5.339 konut ve iş yeri satışı yapıldı. 5 milyar 266 milyon 991 bin lira değerinde satış gerçekleşti.



Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre yılın son iki aynı canlandırmak için kampanyalar düzenleyen Emlak Konut GYO yılın ilk 10 ayında  5 milyar 266 milyon 991 bin lira değerinde 5.339 konut ve iş yeri satışı yaptı.


İlk iki çeyrekte 3 milyar 779 milyon 82 bin 7 liralık kazanç elde eden Emlak Konut GYO 2017’nin üçüncü çeyreğiyle birlikte ekim ayı dahil olmak üzere 4 ayda 1 milyar 487 milyon lira ciro elde etti.
  

Emlak Konut GYO ve yüklenici firmalar, sektörde zaman zaman yaşanan durağanlığı gidermek için pek çok kampanya yaptı. 


Kendi bünyelerinde ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla faiz ve vadeleri ayarlayarak her bütçeye uygun ödeme planları oluşturuldu. Ayrıca yüzde 5 peşinatla taksit imkanı da sunuldu.


10 ayın galibi


Emlak Konut güvencesiyle yüklenici firmalar tarafından en yüksek satış 660 milyon 419 bin TL ile Tahincioğlu’nun projesi Nidapark Küçükyalı’da gerçekleştirildi. 


Nidapark Küçükyalı konutta ‘ikinci seferberlik’ kampanyasında en çok ilgi gören proje olmuştu.


Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, şunları söyledi:


“Tahincioğlu olarak, proje lokasyon seçimlerimizin de çok titiz çalışmalar sonrasında yapılması satışlarımızın sürdürülebilirliğinde önemli katkı sağlıyor. Bununla beraber yer aldığımız kampanyalar ve ev sahibi olmak isteyenlere sunduğumuz cazip avantajlar da satışta bu süreçte etkili oluyor. Ayrıca sektör olarak, güçlü birlikteliklerin de ülkemizin kalkınmasına ve satış sürdürülebilirliğinde önemli kazanımlar sağladığına inanıyoruz.”


Merkeze dönüş

10 aylık toplam satış gelirlerine göre merkezdeki projeler dikkat çekiyor. Başakşehir-Kayaşehir aksına ise ilgi devam ediyor. 


Validebağ Konakları projesi yılın 10 ayında elde ettiği 470 milyon 223 bin lira gelir ile yılın ikinci en çok satan projesi olmayı başardı. 


Validebağ Konaklarını, 425 milyon 673 bin lira ciro ile Büyükyalı İstanbul, 263 milyon 252 bin lira ciro ile Göl Panorama Evleri ve Maslak’ta yükselen ve 250 milyon 414 bin lira ciro elde eden Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projeleri takip ediyor. 

 

Son çeyreğin galibi

Üçüncü çeyrek ve ekim ayı toplamını içeren 4 ayda ise en yüksek gelir elde eden proje Büyükyalı İstanbul oldu. Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında Kazlıçeşme sahil yolunda inşaatı süren Büyükyalı İstanbul, 4 ayda 240 milyon 786 bin lira ciro elde etti.


ÖZAK GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Sadece konut değil bir yaşam alanı sunuyoruz. Ayrıca ulaşım akslarının tam merkezinde bulunması gibi pek çok özelliğiyle oluşan sinerji karşılığını da buluyor” dedi.


Kampanya paketi

Tahincioğlu tarafından sunulan kampanyaya göre yüzde 20 peşinde kalan bedel banka kredisiyle anlaşmalı bankalardan 120 aya kadar vadetle ödeniyor.


Ayrıca şirket bünyesinde yüzde 20 peşinde kalan bedel 36 ay, yüzde 30 peşinat ile kalanı 48 ay, yüzde 40 peşinat ile kalanı 60 ay vade farksız olarak tamamlanıyor. 

 

Emlak Konut yılın ilk 10 ayında 5 bin 339 konut ve iş yeri satışı yaptı!


Ulaşılabilir fiyat

Emlak Konut GYO projelerindeki toplam ciro, üst gelir grubuna hitap eden projelerde ön plana çıkıyor. Fakat son 4 aylık verilere bakıldığında orta gelir grubuna yönelik ‘ulaşılabilir fiyatlara’ satılan projelerde de gelir artışı devam ediyor. 


Son 4 aylık toplam ciroya göre Büyükyalı İstanbul projesini 213 milyon 480 bin liralık satışla Göl Panorama Evleri takip ediyor. Üçüncü sırada ise 147 milyon 903 bin liralık ciroyla Esenler Emlak Konutları karşımıza çıkıyor. 


Yüzde 25 peşinatla 36 ay 0 faiz imkanı gibi farklı ödeme seçenekleri bulunuyor. 


Validebağ Konakları da son 4 ayda elde ettiği 87 milyon 570 bin lira gelirle dördüncü sırada yer alıyor. 


Başakşehir’de inşa edilen Evvel İstanbul projesi ise 73 milyon liralık cirosuyla son 4 ayın en çok satan beşinci projesi oldu. 


İntaya, EYG ve İntes ortaklığındaki Evvel İstanbul’da metrekare fiyatları konutlarda 4 bin 800 liradan başlıyor. 

 

Emlak Konut yılın ilk 10 ayında 5 bin 339 konut ve iş yeri satışı yaptı!


EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, projede çeşitli iddialarla yola çıktıklarını hatırlatarak, “Biz öncelikle yaşanılabilir bir proje yapmak için yola çıktık. Yatırımcı önceliğinde değil aile için. Fiyatlarımızı hep makul tuttuk. Bir kesimin erişimi için ulaşılabilir olmaya çalıştık, fiyat farkı oluşan giderleri sübvanse etme yoluna gittik” dedi.


Geri Dön