29 / 03 / 2024

Emlak Konut'tan 1 ayda 2 milyarlık satış!

Emlak Konut'tan 1 ayda 2 milyarlık satış!

Emlak Konut GYO, ağustos ayında 1 milyar 960 milyon lira değerinde 2 bin 547 adet bağımsız bölüm sattı. Yılın başından bugüne kadar da 6.2 milyar lira değerinde konut ve ofis sattıklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Sektöre ciddi ivme kazandırdık” dedi.



EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum dünya ve Türkiye gündemi açısından siyasi ve ekonomik problemlerin hâkim olduğu bir yılı daha geride bıraktığımızı belirtti. 15 Temmuz darbe girişimi sonra ekonominin çarklarının dönmesi adına gayrimenkul sektöründe Emlak Konut GYO önderliğinde önemli bir kampanya başlatıldığını belirten Kurum, “Tüm kesimler tarafından destek gören ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz’ kampanyası çok önemliydi. Bu kampanyayla birlikte ağustos ayında 2 bin 547 adet bağımsız bölüm 407 bin 29 metrekare satılabilir alan karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleşti. Bir başka ifadeyle ilk yedi ayda yapmış olduğumuz satışın toplamı kadar kampanyada bir ayda satış yapmış olduk. Bu hususta başta Cumhurbaşkanımız yaptığı uyarılar ve merkez bankasının aldığı tedbirlerle birlikte bankalardan da destek geldi ve faizler aylık yüzde birin altına indi. Ülke olarak tarihi bir dönemden geçtiğimiz ağustos ayında Emlak Konut GYO olarak üzerimize düşen sorumluluklarını yerine getirmek için çalıştık ve sektöre ciddi ivme kazandırdık” diye konuştu.


1.8 MİLYAR KAR

2016 yılı Emlak Konut için faaliyetlerin her alanında büyük yatırımların gerçekleştiği bir yıl olduğunu dile getiren Murat Kurum, 2016 yılı ilk 9 aylık kârlarının l.5 milyar seviyesine ulaştığım kaydetti. Yıl sonu kârını ise 1.8 milyar TL’ ye revize ettiklerini ifade eden Kurum, “2016 yılı içerisinde 7 adet gelir paylaşımı projesinin ihalesini gerçekleştirdik ve sözleşmelerini imzaladık. Bununla birlikte 6 adet anahtar teslimi projemizin ihalesini de gerçekleştirdik. Sadece gelir paylaşımı projelerimizden 2016 yılı içerisinde ülkemiz için 6.45 milyar TL değerinde iş geliştirdik” dedi.


Yılın başından bugüne kadar toplam satış adedinin 8 bin 926’ya, satış değeri toplamının ise 6.2 milyar TL’ye ulaştığını belirten Kurum, şunları söyledi: “İnanıyorum ki, 2016 yılı için belirlemiş olduğumuz 7.6 milyar TL değerinde 11 bin bağımsız bölüm satışı hedefine ulaşacağız. Ankara’da bu hafta içerisinde satışına başladığımız ‘Başkent Emlak Konutları’ projemizde gerçekleşecek satışların hedefimize ulaşma konusunda bize katkı sağlayacağım düşünüyorum.


Şirketimiz projelerden elde edeceği gelirin yanında, oluşacak iş hacmiyle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek.”


5 MİLYARLIK ARSA STOKU

TOKİ'den bu sene İstanbul Şişli ve Küçükçekmece'de 2.3 milyar TL değerinde almış oldukları arsalarla birlikte yaklaşık 5 milyar TL arsa stokuna sahip olduklarını dile getiren Murat Kurum, "2017 yılında da İstanbul ve Anadolu'nun (eşitli illerinde projeler geliştirmek ve yeni arsa alınılan ile yeni ihaleler planlarımız arasında olacak. 2016 yılı Emlak Konut GYO için yeni hikayelerin yazıldığı yeni atılımların yapıldığı bir yıl oldu. Devam etmekte olduğumuz her işte muvaffak olduk ve Emlak Konut’un hikayesini her gecen gün daha sağlamlaştırdık. Ülkemizin en zorlu koşullarla mücadele etmedeki kararlı inancı bizimde ülkemiz ve Emlak Konut için kararlıkla çalışmamızı sağlıyor" diye konuştu. Türkiye ekonomisinin sürekli büyüme kaydeden ender ülkeler arasında yer aldığına dikkat çeken Kurum,"Türkiye ekonomisi son dönemde; yurt içinde yaşanan terör olaylarına, Suriyeli göçmen akınına, AB ülkelerinde yavaş seyreden büyümeye, turizm sektöründeki daralmaya rağmen büyümesini sürdürmektedir" dedi.


Hürriyet


Geri Dön