25 / 04 / 2024

Emlak Konut'tan 'Emlak Pazarlama iştirakimiz değil' itirazı!

Emlak Konut'tan 'Emlak Pazarlama iştirakimiz değil' itirazı!

Emlak Konut GYO, 3 Ekim 2010 tarihinde Milliyet gazetesinin Emlak sayfasında 'Sultangazi'de fiyatı beğenmedi, ihaleye ortak bulup kendi girdi' başlıklı haber için açıklama yaptı



Emlak Konut GYO, 3 Ekim 2010 tarihinde Milliyet gazetesinin Emlak sayfasında 'Sultangazi'de fiyatı beğenmedi, ihaleye ortak bulup kendi girdi' başlıklı haber için açıklama yaptı. Emlak Konut'un açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
'Sultangazi Habipler Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhalesi"yle ilgili olarak; œRakamları beğenmeyen Emlak Konut, kendi pazarlama şirketi olan Emlak Pazarlama"nın yanına iki ortak daha bularak ikinci ihaleye kendisi girdi. Kıran kırana bir pazarlık sürecinden sonra ihalenin gülen tarafı kendisi oldu. Ege Yapı, Artcon İnşaat ve Emlak Pazarlama"dan oluşan ortak girişim, yapacağı projelerden 1 milyar 325 milyon TL gelir elde edeceğini taahhüt ederken, arsaya 424 milyon TL önerdi ifadesi kullanılmıştır.
Emlak Pazarlama, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki olup Emlak Konut GYO A.şž. ile sermaye ilişkisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla haberde yer alan Emlak Konut"un kendi pazarlama şirketi ile ihaleye kendisinin girdiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.


Geri Dön