25 / 04 / 2024

Emlak Konut'tan müteahhitlere dükkan vizesi!

Emlak Konut'tan müteahhitlere dükkan vizesi!

EMLAK Konut gayrimenkul sektöründe hareketlilik yakalamak için bir yenilik daha yaptı. Emlak Konut projelerinde ticari birimler açık arttırma ile satılırken artık inşaat firmaları serbest satış yapabilecek.



Emlak Konut GYO gayrimenkul pazarının canlanması için yeni bir uygulama devreye sokuyor. Bugüne kadar Emlak Konut projelerinde ticari birimler açık arttırma ile satılırdı, bundan sonra inşaat firmaları serbest satış yapabilecek. Sağlanan bu esneklik ile nakit akışının hızlanması planlanıyor. Başyapı, İstanbul’da 268 milyon değerindeki dükkânları için ihalesiz satış iznini ilk alan firma oldu. 


Başyapı ve Doğa Şehircilik’in Emlak Konut GYO güvencesiyle satışa sunduğu İstanbul Basın Ekspres’teki ‘Karat 34’ ve Başyapı imzası ile Bakırköy’de inşa edilen ‘Ofis Karat Bakırköy’ projelerindeki ticari üniteler için serbest satış yetkisi alındı. 2 projedeki dükkanların değerinin 268 milyon lirayı bulduğunu belirten Başyapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, “Emlak Konut GYO hem darbe girişimi sonrası hem de geçen şubat ayında önemli kampanyalar yaptı ve elini taşın altına koydu. Kârından feragat etti. Şimdi piyasa canlansın diye iş yaptığı firmalara projelerdeki dükkanları açık arttırma olmadan satış izni verdi. Alıcı da bu yöntemi tercih ediyor ve satış daha hızlı oluyor. Dükkân satışlarına eylül ayında başlamayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı. 


1 MİLYARLIK İŞ HACMİ

28 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini dile getiren Musa Baş, devam eden projelerinin değerinin 1 milyar lira olduğunu söyledi.  Ankara  ve İstanbul’da konut ve ofis projelerinin devam ettiğini belirten Baş, Bodrum Bitez’de de bir proje planladıklarını kaydetti. Projeleri hakkında bilgi veren Musa Baş, “Ankara’daki Sofa Loca projemizde 150 konut var. Emlak Konut’un Ankara’daki ilk işi. Tamamı 4+1 ve 5+1 geniş daireler yer verilen projede ortalama metrekare fiyatları 5 bin 300 lira. Hem inşaat, hem de satışlarda yüzde 80 aşamasına geldik. Basın Ekspres Yolu’nda Doğa Şehircilik ile gerçekleştirdiğimiz Karat 34 projesi yine Emlak Konut arsasında yükseliyor. 580 konut ve ofise yer verilen projede 60 ay 0 faiz imkânı sürüyor. Bu projede konutların metrekaresi ortalama 8 bin 800 lira. Halkalı’ya taşınan SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yerine ise Ofis Karat Bakırköy projesini yapıyoruz. Satışa çıkmadan 1000 ön talep aldık” dedi. 


DAR GELİRLİYE EV

Bugüne kadar  TOKİ  ile yaptıkları taahhüt işlerinde 10 bin konut teslim ettiklerini söyleyen Musa Baş, “TOKİ dar gelirli vatandaşa kâr amacı olmaksızın konut üretiyor. Aslında ihtiyaç da bu kesimde. Biz özel sektör olarak arsa geliştiremediğimiz için alt gelir grubuna üretim yapamıyoruz. TOKİ sadece İstanbul’da 50 bin sosyal konut yapsa talep gelir. Metrekaresi 2 bin- 2 bin 500 lira olan evler üretilmeli” dedi.



Hürriyet 




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı... 



Son dönemde yaptığı kampanyalarla gayrimenkul sektörünü adeta domine eden Emlak Konut GYO, konuttan sonra dükkânların satısını artırmak için de kolları sıvadı. Sirket, yüklenici firmaların hasılat paylaşımı modelleriyle hayata geçirdigi projelerdeki dükkânların ihaleye çıkmadan satılmasının önünü açtı. Devrim niteligindeki kararla, Emlak Konut'un hasılat paylaşımı modeliyle yaptıgı projelerin yüklenicileri dükkânları açık artırma ihaleleri olmadan satabilecek. Böylece firmalar hem daha hızlı satıs yapabilecek hem de nakit akısını hızlandırabilecek. Emlak Konut'un kararını ilk uygulamaya baslayan Başyapı ve Doga Sehircilik oldu. Ortaklık, Istanbul'daki Karat 34 ve Ofis Karat Bakırköy projelerindeki ticari üniteler için serbest satış yetkisi aldı. Basyapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Musa Bas, yeni yöntemin bu döneme özel olarak uygulandığının altını çizerek, "Emlak Konut, sektör için tüm fedakârlıkları yapıyor. Elini değil, gövdesini tasın altına koyup sektörü hareketlendirecek tüm imkânları seferber ediyor" diye konuştu.


268 MİLYONLUK DÜKKÂN

Karat 34 ve Ofis Karat Bakırköy projelerindeki dükkânların değerinin 268 milyon lirayı bulduğunu belirten Musa Bas, "Emlak Konut GYO, hem darbe girişimi sonrası hem de geçen şubat ayında önemli kampanyalar düzenledi. Simdi piyasanın canlanması için is yaptığı firmalara projelerdeki dükkânları açık artırma olmadan satış izni verdi. Bu yöntem alıcı için cazip ve satış daha hızlı oluyor. Biz de dükkân şatıslarına eylülde başlamayı planlıyoruz" dedi.


1 MİLYAR LİRALIK İŞ HACMİ

28 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini dile getiren Musa Bas, devam eden projelerinin değerinin 1 milyar lira olduğunu söyledi. Ankara ve Istanbul'da konut ve ofis projelerinin sürdügünü belirten Musa Bas, şunları anlattı: "Ankara'daki Sofa Loca projemiz 150 konutluk. Özelliği Emlak Konut'un Ankara'daki ilk isi olması. Tamamı 4+1 ve 5+1 genis dairelerden oluşuyor. Ortalama metrekare fiyatları 5 bin 300 lira. Hem insaat, hem de satışlarda yüzde 80 aşamasına geldik."


30 BİN KONUTLUK KATAR TEKLİFİ

Bugüne kadar TOKİ ile yaptıkları taahhüt işlerinde 10 bin konut teslim ettiklerini söyleyen Musa Baş, "Van, Ağrı, Eskişehir, Aysın, Kütahya'da yüzlerce konut yaptık, teslim ettik. TOKİ dar gelirli vatandaşa kâr amacı olmaksızın konut üretiyor. Aslında ihtiyaç da bu kesimde. Kura ile satışa proje çıkınca binlerce talep yağıyor. Biz özel sektör olarak arsa gelişti geliştiremediğimiz için alt gelir grubuna üretim yapamıyoruz. Ama TOKİ sadece İstanbul'da 50 bin sosyal konut yapsa talep gelir. Metrekaresi 2 bin-2 bin 500 lira olan evler üretilmeli" dedi. Yurtdışında konut geliştirmek için de teklifler aldıklarını ve bunları değerlendirdiklerini belirten Musa Baş, "Bir dönem Cezayir'i inceledik ama bürokrasi yordu. Şimdi Hindistan gündemde. Bunun için TOKİ ve Emlak Konut gibi kamu kurumları öncülük etmeli. Geçen hafta Katar'dan teklif aldık. 30 bin konuta ihtiyaçları olduğunu söylediler" dedi.


TARİHİ FIRSAT DEVAM

Basın Ekspres Yolu'nda hayata geçirilen Karat 34'te 60 ay 0 faiz imkânı sürüyor. Projede konutların metrekaresi ortalama 8 bin 800 lira. Musa Baş, SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yerine Ofis Karat Bakırköy projesini inşa edeceklerini belirterek, "Henüz satışa çıkmadan 1.000 talep aldık. Bodrum'da ise 38 dönüm arsada yeni bir yatırım planlıyoruz" dedi.




Sabah


Geri Dön